ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Εισαγωγή στη Νοηματική Γλώσσα στις 04 Σεπτεμβρίου 2017

21104184_1674557485921806_219401263_o

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Learn-it σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Εισαγωγή στη Νοηματική”, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Philippos Xenia.

Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας είναι αναγνωρισμένη σχολή. Είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονικη το 2001 και από τότε συνεργάζεται με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Οι μαθητές του Κ.Ε.Ν.Γ., αποκτώντας την βεβαίωση του 4ου κύκλου από τη σχολή, έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις επάρκειας τις οποίες διοργανώνει η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Γιατί να προτιμήσω το Κ.Ε.Ν.Γ. για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας;

Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας είναι μια αναγνωρισμένη σχολή Νοηματικής Γλώσσας με εμπειρία 14 ετών και πολλές επιτυχίες. Ακολουθεί διεθνή πρότυπα διδασκαλίας νοηματικής γλώσσας και διαθέτει τεχνογνωσία από το πανεπιστήμιο του Gallaudet, του μοναδικού πανεπιστημίου Κωφών παγκοσμίως. Όλοι οι δάσκαλοι είναι Κωφοί και έχουν τη Νοηματική ως μητρική γλώσσα ενώ το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Διαθέτει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από τους δασκάλους του Κ.Ε.Ν.Γ. ενώ στους μαθητές του πρώτου κύκλου δίνεται δωρεάν DVD λεξικό Νοηματικής 3000 λέξεων.

Είναι δύσκολο να μάθω τη Νοηματική Γλώσσα;

Η Νοηματική γλώσσα δεν είναι παντομίμα αλλά μια πλήρης οπτικοκινησιακή γλώσσα με δικούς της κανόνες και συντακτικό. Έτσι έχει τις αντίστοιχες απαιτήσεις που θα είχε η εκμάθηση μια οποιαδήποτε ξένης γλώσσας. Είναι μία διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα γλώσσα με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να ενθουσιάζονται μαζί της. Καθώς η φιλοσοφία του Κ.Ε.Ν.Γ.είναι η εκμάθηση της Νοηματικής να αποτελεί μια ομαδική διαδικασία μέσα στην τάξη, έχει απαλλάξει τους μαθητές από την ανάγκη προετοιμασίας στο σπίτι με αποτέλεσμα η τακτική παρουσία στα μαθήματα να καθιστάται καθοριστική.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top