ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ιούδες όλου του κόσμου ανασυνταχτείτε

xrim

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Ιούδες όλου του κόσμου ανασυνταχτείτε, ήρθε η μέρα που περιμένατε. Η μέρα που θα γεμίσει την άδεια σας καρδιά και την μίζερη ζωή σας με χαρά. Η μέρα που θα ικανοποιήσει τον εγωισμό σας ότι κάνατε και σεις κάτι.

Μπαίνετε στις ζωές των άλλων με μορφή φίλου και με λόγια συμπάθειας. Αλλά το πάθος σας για κακό σας καθοδηγεί. Σας κάνει υποχείριο του. Αλλά η προδοσία δεν θα σας φέρει χαρά. Με το να υποκρίνεστε τον καλό, τον τίμιο, τον άνδρα, τον φίλο μόνο τον εαυτό σας κοροϊδεύετε αλλά τουλάχιστον ικανοποιείται τον εγωισμό σας. Όταν όμως σας καταλάβουν τι κάνετε; Την κοπανάτε και με λόγια μετάνοιας και συγχώρησης περιμένετε να σας αποδεχτούν. Μα είναι πια αργά σας έμαθαν.

Ο Ιούδας είχε το θάρρος της πράξης του. Εσείς οι υπόλοιποι θα πάτε στην εκκλησία και ως μετανιωμένοι χριστιανοί θα ανάψετε το κερί, θα προσκυνήσετε τον σταυρό, θα ανταλλάξετε ευχές, που στην ουσία δεν θέλετε να τις ξεστομίσετε μην τυχόν και πιάσουν (τόση είναι η καλοσύνη σας) και θεωρείται ότι πήρατε τη συγχώρηση. Χαχα και πάλι αυταπατάστε!

Η συγχώρηση που αναζητήσατε είναι εφήμερη αφού στην πραγματικότητα ζητάτε πίστωση χρόνου για να συνεχίσετε από κει που σταματήσατε. Άντε λοιπόν «διασκεδάστε» σήμερα σας το επιτρέπουμε. Διασκεδάστε με την πονηριά σας, με τις μηχανορραφίες σας, με την κακία σας και αισθανθείτε περήφανοι.

Άλλωστε σήμερα είναι η μέρα σας!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top