ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα Θεραπευτικής Ιππασίας: «Με θεραπευτή το άλογο…»

15354187_10210887865455239_774355281_o

Εσείς γνωρίζετε για τη θεραπευτική ιππασία; Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ) διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. Ημερίδα Θεραπευτικής Ιππασίας….“Με θεραπευτή το άλογο…” , στο ξενοδοχείο «Philippos Xenia», στις Σέρρες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς παιδιών με αναπηρίες, σε ενήλικες με αναπηρίες, σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς πολλών ειδικοτήτων και γενικότερα στο κοινό της πόλης μας.

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί η τοπική και η ευρύτερη κοινωνία για τη θεραπευτική αξία της συμμετοχής του αλόγου ως πολύτιμου συνεργάτη στη θεραπευτική διαδικασία αποκατάστασης των ΑΜΕΑ. Να τονιστεί η σημασία της εξειδικευμένης θεραπευτικής ομάδας που πλαισιώνει τις θεραπευτικές συνεδρίες και το ότι γενικά η θεραπευτική ιππασία δεν είναι απλά «μια βόλτα με το άλογο»…

Πρωταγωνιστής σ’ αυτή την προσπάθεια είναι το ΑΛΟΓΟ!!! Μέσω της κίνησής του, μεταφέρει νευρομυϊκά στον αναβάτη με αναπηρία, τα φυσιολογικά πρότυπα βάδισης! Βελτιώνεται ο συντονισμός των κινήσεων, η ισορροπία, ο μυϊκός τόνος και η ψυχολογία του ιππέα. Με την ιππασία εναρμονίζονται σώμα, ψυχή και μυαλό!

Το ΚΕΘΙΣ είναι ένα φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα το Ν. Σκοπό Σερρών. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβρη του 2007. Οι εγκαταστάσεις του πληρούν τις υψηλές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Οι ιδρυτές και εργαζόμενοι (όλοι εθελοντές) είναι φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, γυμναστές με ειδίκευση στη θεραπευτική ιππασία.

Ο εθελοντισμός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Κέντρου μετά τον άνθρωπο και το άλογο. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Μπορούμε να δώσουμε χαρά και να πάρουμε ακόμα περισσότερη!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top