Tales

Η Τζένη Αβραμέλη από τη “Συμμαχία Σερραίων” στο Myselvi.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΕΛΒΙΡΑ ΤΑΛΙΟΥΡΙΔΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές συμμετέχουν πολλά νέα και φρέσκα πρόσωπα που ασχολούνται πρώτη φορά με τα κοινά και έχουν πραγματικά όρεξη για να γίνει επιτέλους κάτι καλό για τον τόπο τους, τις Σέρρες.

Εμείς κάναμε μία όμορφη βόλτα με την Τζένη Αβραμέλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τη “Συμμαχία Σερραίων” και τον Αλέξανδρο Χρυσάφη, η οποία μας εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να πολιτευτεί για πρώτη φορά.

“Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στα κοινά, δίπλα σε έναν άνθρωπο που πιστεύω και εμπιστεύομαι, τον Αλεξανδρο Χρυσαφη.  Έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, αυτοδημιούργητο, οικογενειάρχη και κυρίως πολύ καλό γνώστη ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ειδικότητα σε οργάνωση και διοίκηση και εύρεση χρηματικών πόρων για διάφορα έργα. Αποφάσισα να συνταχθώ στο πλευρό του και να συμμετέχω ενεργά στα δρώμενα του τόπου μας, διότι πλέον δεν μπορώ να παραμένω παθητικός δέκτης σε θέματα που αφορούν εμένα και την οικογένεια μου.  Άλλωστε σε όλη την επαγγελματική μου πορεία και δραστηριότητα έχω αποδείξει ότι μπορώ να τα καταφέρω και πολύ καλά μάλιστα. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.”, μου εξηγεί όταν την ρωτάω γιατί αποφάσισε να πολιτευτεί.

Η Τζένη Αβραμέλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στις Σέρρες. Διατηρεί με το σύζυγό της, Απόστολο Σιώπη, ασφαλιστικό πρακτορείο στην οδό Κωστοπούλου 16 (Σιώπης Insurance Company SIC) και παράλληλα διαχειρίζεται και τον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων του πρακτορείου. Επίσης είναι ενεργό μέλος στο Δ.Σ. του 23ου Δημοτικού Σχολείου με συνεχή και επιτυχή δράση.

“Η κοινωνία μας αλλάζει και εμείς πλέον δεν πρέπει να παραμένουμε παθητικοί αποδέκτες των εξελίξεων. Θεωρώ ότι ως νέος άνθρωπος πρέπει να προσφέρω και εγώ στον τόπο που ζω και μεγαλώνω και να μην παραπονιέμαι μόνο για τα λάθη που γίνονται, αλλά να προσπαθήσω να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη της περιοχής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε ο Νομός Σερρών βρίσκεται στην τελευταία θέση και αποφάσισα να μην αποτελώ απλό παρατηρητή των εξελίξεων αλλά να αναλάβω ενεργό δράση όπως μπορώ και εάν φυσικά με τιμήσει με την ψήφο του ο Σερραϊκός λαός.”, συνεχίζουμε την κουβέντα μας απολαμβάνοντας την όμορφη θέα.

“Γιατί αποφάσισες να θέσεις υποψηφιότητα τώρα;”, την ρωτάω;

“Είμαι ένα πολύ δραστήριο άτομο και ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω και να δημιουργήσω εκείνες τις συνθήκες οι οποίες είναι προσοδοφόρες ώστε αυτός ο τόπος να αποκτήσει μια διαφορετική υπόσταση και να αποτελέσει σημείο αναφοράς προς τα έξω. Έτσι πιστεύω πως τώρα όχι μόνο είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά και εγώ η ίδια είμαι έτοιμη να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση, να επέμβω και να αλλάξω στο βαθμό που είναι εφικτό τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν όλους μας στις Σέρρες.”, λέει γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Στα λόγια της διακρίνω ειλικρίνεια και αλήθεια ενώ η ίδια συνεχίζει:  “Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι αρκετά. Πρέπει να γίνουν καίριες τομές για να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα εκείνα  που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου γιατί επιτέλους πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και για να γίνει αυτό πρέπει ο Σερραϊκός λαός να μας εμπιστευθεί με την ψήφο του και να μας δοκιμάσει στην πράξη τι πραγματικά και τι επί της ουσίας μπορούμε να προσφέρουμε. Άλλωστε κανείς από εμάς δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής και θέλει πραγματικά να προσφέρει.”

Η συζήτηση μας πολύ ενδιαφέρουσα και η Τζένη πολύ θετικός άνθρωπος μου λέει φεύγοντας: “Θεωρώ ότι στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη του τόπου μας που τόσο πολύ το έχει ανάγκη. Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε οριστικά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους δημότες. Βασική προϋπόθεση είναι η αγάπη για τον τόπο όμως η προσωπικότητα και ο τρόπος προσέγγισης και διαχείρισης καταστάσεων είναι καταλυτικοί παράγοντες για την επιτυχία. Με θέληση και μεράκι πλέον ζητώ την στήριξη σας στις επόμενες επερχόμενες δημοτικές εκλογές για να συμβάλλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη του τόπου μας.”

Εμείς στο Myselvi να της ευχηθούμε καλή επιτυχία και να καταφέρει να πραγματοποιήσει όλα όσα έχει ονειρευτεί!

 

To Top