ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση “Ανθισμένες Μανόλιες” υπό τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κυριακού στη Θεσσαλονίκη

H μοναξιά της σύγχρονης γυναίκας βρίσκεται στο επίκεντρο του διάσημου γλυκόπικρου έργου με φόντο ένα κομμωτήριο σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου.

Οι “Ανθισμένες Μανόλιες” του Ρόμπερτ Χάρλινγκ υπό τη σκηνοθεσία του  Κωνσταντίνου Κυριακού στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 16 Οκτωβρίου και Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 21:00.

Μια κωμική τραγωδία για τη φιλία, τη μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα -όλες οι γυναίκες βρίσκουν κάτι από τη δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.

Σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου, το κομμωτήριο έχει γίνει στέκι για έξι γυναίκες της διπλανής πόρτας. Εκεί μοιράζονται τις χαρές και λύπες τους, λένε τα μυστικά τους και ανταλλάσσουν συμβουλές. Όταν μία από αυτές παρουσιάζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι υπόλοιπες πέντε της συμπαρίστανται με τον πιο τρυφερό τρόπο. Το πρόβλημα της μιας γίνεται πρόβλημα και της άλλης και έτσι γίνεται η ένωση. Αναγνωρίζουν η μια το πρόβλημα της άλλης. Αυτές οι έξι ανθισμένες μανόλιες θα συζητηθούν..

Συντελεστές

Απόδοση – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού,

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Αθηνά Τρανούλη

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Φωτογραφίες: Γιώργος Στεργιόπουλος

Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Παραγωγή: Βάσια Παναγοπούλου.

Παίζουν: Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Εύη Δαέλη

To Top