ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι καλοί φίλοι είναι σαν τ’ αστέρια

filoi_myselvi.gr

Γράφει η Δήμητρα Γάτσιου / full of hope

Τι είναι στα αλήθεια η φιλία; Κρατά για πάντα; Πρέπει να έχεις ένα φίλο ή πολλούς; Να τους βλέπεις καθημερινά ή όχι; Αναπάντητα ερωτήματα… Πολύ υποκειμενικά…

Λένε ότι η φιλία είναι κάτι ιερό, όταν βέβαια είναι υγιής, κρατάει και σου προσφέρει κάτι τόσο μοναδικό και όμορφο. Για να έχεις μια καλή ζωή πρέπει να έχεις καλούς φίλους μαζί σου και στα εύκολα και στα δύσκολα.. Πόσο εφικτό όμως είναι αυτό άραγε? Γιατί ο καθένας  σήμερα είναι κλεισμένος στην καθημερινότητά του. Τα προβλήματα πολλά και πού χρόνος για τους φίλους. Κανένα μήνυμα στα πεταχτά στο facebook, άντε και στο viber. Άραγε χάθηκε κάθε ίχνος επικοινωνίας;

Προσπαθείς εδώ και καιρό να κανονίσεις έναν καφέ, ένα κρασί με τις φίλες σου, αλλά τα προγράμματα σας είναι διαφορετικά, όπως και οι υποχρεώσεις σας. Η μία συνάντηση αναβάλλεται μετά την άλλη. Οι εποχές περνάνε και μαζί τους οι ευκαιρίες σας να βρεθείτε για μία ώρα, που θα έχετε τη δυνατότητα να πείτε νέα εβδομάδων, ίσως και μηνών. Αλλά και αυτό σου αρκεί. Το προτιμάς απ’ το να τ’ αφήσεις όλα στην τύχη τους.

Μην αφήνεις λοιπόν το χρόνο να περάσει. Κράτησε τις φιλίες σου – τις καλές, τις ωφέλιμες, όχι τις τοξικές- γιατί υπάρχουν και τέτοιες! Φίλος δεν είναι αυτός, που βρίσκεσαι κάθε μέρα μαζί του. Που περνάτε όμορφα στα εύκολα. Φίλος είναι αυτός που ανά πάσα στιγμή θα είναι δίπλα σου στα δύσκολα. Που θα έχεις να μιλήσεις μαζί του ένα χρόνο και δεν θα έχει αλλάξει τίποτα μεταξύ σας και όταν θα ξαναμιλήσετε θα νιώθεις σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Τέτοιους φίλους πρέπει να έχουμε! Φίλους που μας σέβονται και μας αγαπούν, ακόμη και αν δεν τους διαθέτουμε πολύ από το χρόνο μας. Όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά γιατί δεν μπορούμε…!!!! Άλλωστε οι καλοί φίλοι είναι σαν τα αστέρια, δεν τους βλέπεις  αλλά ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top