ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η γυναίκα, η πραγματική γυναίκα

ginaika_myselvi

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Για κάποιους αυτή ή λέξη είναι συνώνυμο με το ερωτικό, το σαγηνευτικό πλάσμα με τα σαρκώδη χείλη, με σώμα χυμώδεις γεμάτο καμπύλες, με πλούσιο στήθος, με ψηλοτάκουνες γοβες κλπ.

Εγώ πάλι θα έλεγα πως αυτή ή περιγραφή ορίζει απλά το θηλυκό και όχι την πραγματική γυναίκα.

Η γυναίκα, η πραγματική γυναίκα ξεχωρίζει από την στάση της απέναντι στην ζωή. Είναι αισιόδοξη, χαμογελαστή, χαρούμενη, πολεμίστρια. Δύσκολα θα καταλάβεις πόσα ζόρια περνάει στην καθημερινή της ζωή.

Θα βρει πάντα το θετικό σε κάθε κατάστασή, αν και καταλαβαίνει πόσο δύσκολα περνάς, ακόμα κι αν δεν ανήκεις στο στενό κύκλο της. Κι αυτό, γιατί έχει περάσει τις δικές της καταιγίδες και ξέρει πως αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι αγάπη, συμπαράσταση κι αποδοχή.

Ξέρει καλά τον εαυτό της. Οι εμπειρίες, αλλά και οι δυσκολίες της ζωής της, την ανάγκασαν να γνωρίζει τα σημάδια. Και τα έχει αποδεχθεί όλα (θετικά κι αρνητικά), τα έχει αγκαλιάσει και τα έχει αγαπήσει.

Δεν την ενοχλούν και τόσο οι ατέλειες στο σώμα της. Γι’ αυτό και προσπερνάει τις αρνητικές κριτικές. Εκείνη ξέρει τι αξίζει και τι όχι, σε ποια πράγματα αξίζει να επενδύσει την ενέργεια της και σε ποια όχι.

Επιλέγει με μεγάλη προσοχή ποιος θα μείνει στην ζωή της και ποιος όχι. Οι εμπειρίες της την έχουν μάθει να προστατεύει τον εαυτό της. Ξέρει πως ο χρόνος είναι σημαντικός, πως ή στιγμή είναι μοναδική και δεν γυρνάει πίσω και πώς η ζωή έχει νόημα μόνο αν την μοιράζεσαι με ανθρώπους που σ’ αγαπούν και αγαπάς, που σε σέβονται και τους σέβεσαι, που σ’ εκτιμούν και τους εκτιμάς. Που έχουν δείξει με πράξεις ότι αξίζουν να είναι δίπλα σου.

Η πραγματική γυναίκα μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια και να σου πει την αλήθεια της είτε σου αρέσει, είτε όχι. Την ίδια στιγμή, σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις το ίδιο, όσο κι αν δεν της αρέσει αυτό που θα ακούσει. Ξέρει πως η αγάπη δεν έχει να κάνει με κτητικές αντωνυμίες και επίθετα, αλλά με ευτυχία κι αρμονία. Γι’ αυτό αφήνει ελεύθερους τους ανθρώπους που αγαπάει να διαλέξουν που θέλουν να είναι, με μία βασική προϋπόθεση: να είναι ή να γίνουν ευτυχισμένοι.

Δεν έχει ανάγκη από κόλακες ή ουρές ανδρών για να την κάνουν να νιώσει απλά επιθυμητή και ποθητή, αν δεν έχει πρόθεση να διαλέξει κάποιον. Κι αν αυτήν είναι η λάθος επιλογή, θα θρηνήσει για την απώλεια της και στη συνέχεια θα επαναπροσδιορίσει την ζωή της και θα προχωρήσει με θάρρος.

Η πραγματική γυναίκα δεν έχει ανάγκη το έντονο μακιγιάζ, τα φαντεζί ρούχα, τις γόβες στιλέτο, τα μαλλιά κομμωτηρίου. Τραβάει τα βλέμματα ακόμη και με τζιν ή φόρμες. Σε κερδίζει με το χαμόγελο της και το σπινθηροβόλο βλέμμα της.

Κι όμως, αν θέλει ξέρει να φορέσει και το κοντό μαύρο φόρεμα, τις ψηλοτάκουνες γόβες, το κόκκινο κραγιόν και να σε κάνει να την ονειρεύεσαι και να την ποθείς συνέχεια.

Γιατί γλυκέ μου, η πραγματική γυναίκα κρύβει μέσα της το πιο φλογερό θηλυκό που μπορείς να φανταστείς!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top