ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε

1filoi_myselvi.gr

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Οι φίλοι. Αυτοί οι άνθρωποι που κάποτε συνάντησες. Εμφανίστηκαν στον σωστό χρόνο ή ήταν πάντα εκεί; Είναι εκεί για σένα, είσαι εκεί γι’ αυτούς. Οι φίλοι που είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά έχουν κερδίσει ο καθένας τους μια θέση στην καρδιά σου. Μπορείς να τους βάλεις σε κατηγορίες.

Οι σοφοί φίλοι
Είναι έξυπνοι, έχουν ευγένεια και η κάθε τους κουβέντα είναι βαθιά φιλοσοφημένη. Δεν θα σε μαλώσουν ποτέ, το χιούμορ τους είναι πάντα εκλεπτυσμένο. Εστιάζουν σε σημαντικά πράγματα και όχι εντυπωσιακά. Δεν θαμπώνονται από υλικά αγαθά. Σημασία για τους σοφούς φίλους έχει μόνο η προσπάθεια τους να σου μεταδώσουν την εμπειρία τους και την φιλοσοφία τους για την ζωή.

Οι ατίθασοι φίλοι ή οι αιώνιοι έφηβοι
Αυτοί οι φίλοι είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να σου τύχει όταν τα προβλήματα σου και οι απογοητεύσεις σε καθηλώνουν. Είναι πάντα δυναμικοί, δραστήριοι, δεν κολλάνε πουθενά. Ζουν για την περιπέτεια. Μαζί τους θα νιώθεις να σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου. Και είναι εκείνοι που το πρόβλημά σου όσο μεγάλο κι αν είναι θα το δουν με έναν απίστευτα αστείο τρόπο που ακόμη και εσύ θα αναρωτιέσαι «μα είναι στα αλήθεια πρόβλημα;»

Οι αυστηροί φίλοι
Και όμως χρειαζόμαστε και τέτοιους φίλους στην ζωή μας. Σε κρατάνε πάντα προσγειωμένη. Θα είναι πάντα εκεί για να σε ακούσουν και μέσα από την αυστηρότητά τους θα σου ανοίξουν νέους ορίζοντες για να σκεφτείς. Δεν θα κριτικάρουν ποτέ τις επιλογές σου και με καλοπροαίρετο τρόπο αλλά πάντα αυστηρό σε κάνουν να σκεφτείς ότι έκανες λανθασμένη επιλογή. Μαζί με τα θετικά που κάνουμε, είναι έτοιμοι να μιλήσουν και για τα αρνητικά αλλά να μας στηρίξουν και στα δύο.

Οι κολλητοί φίλοι ή τα φιλαράκια
Είναι εκείνοι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεσαι τα πιο μεγάλα, βαθιά και σκοτεινά μυστικά σου αλλά και αυτοί που μαζί τους θα «κατινιάσεις» ( γιατί χρειάζεται και αυτό).

Οι προστατευτικοί φίλοι
Αυτοί οι φίλοι νομίζεις ότι γεννήθηκαν μόνο για να σε φροντίζουν. Η καλημέρα τους και η καληνύχτα τους είναι η φράση «να προσέχεις». Φράση που ούτε το οικογενειακό σου περιβάλλον δεν σου την λέει τόσο συχνά. Νοιάζονται για σένα, υποφέρουν για σένα και θέλουν μόνο το καλό σου.

Οι προσγειωμένοι φίλοι
Μπορείς να τους πεις και απρόσιτους ή ατσαλάκωτους. Η ζωή και η παιδεία τους τους έκανε έτσι. Είναι εκείνοι οι φίλοι που δεν θα σε αγκαλιάσουν, δεν θα σε φιλήσουν, δεν θα σου σκουπίσουν τα δάκρυα, δεν θα γελάσουν μέχρι δακρύων, δεν θα χοροπηδήσουν από χαρά. Όμως τους έχεις στην ζωή σου και σε γεμίζουν με τη σταθερή τους και απόλυτη στάση τους. Μαθαίνεις από αυτούς να αγαπάς αλλά και να είσαι πιο μετρημένος με άτομα που γνωρίζεις.

Οι φίλοι «του καφέ»
Είναι εκείνοι οι φίλοι που μπορεί να τους συναντήσεις τυχαία σε μια καφετερία και πίνοντας τον καφέ έχεις μοιραστεί σκέψεις, απόψεις, έγνοιες που σε ταλαιπωρούν. Ίσως να ξαναβρεθείτε μετά από πολύ καιρό αλλά η συνάντηση μαζί τους εκείνη την κατάλληλη στιγμή σε έκανε να νιώθεις ελαφρύτερος. Χαίρεσαι να τους έχεις στην καρδιά σου έστω κι αν οι τυχαίες συναντήσεις σας είναι σπάνιες.

Όλοι αυτοί οι φίλοι, οι δικοί σου άνθρωποι, οι τόσο αντιφατικοί μεταξύ τους, είναι η χαρά σου, είναι η ανάσα σου, είναι όλο σου το είναι και αισθάνεσαι ευλογημένη. Χωρίς έναν από αυτούς τους φίλους είσαι κενή, μόνη και αδύναμη. Αυτοί οι φίλοι τιμούν το όνομα της φιλίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top