ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Παντσουράκης: ” Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα των Serres Voices”

Το Myselvi.gr στηρίζει πάντα νέους ανθρώπους με ξεχωριστές ιδέες και ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Παντσουράκης, που ξεχώρισε με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Τον Γιώργο τον είχαμε ακούσει σε διάφορα live σε γνωστά μαγαζιά της πόλης, όμως τον γνωρίσαμε καλύτερα τις ημέρες της καραντίνας μέσα από την ομάδα “Serres Voices” που δημιούργησε μαζί με τον Νίκο Φιλέντα.

Με καταγωγή από την Ηράκλεια Σερρών όπου μεγάλωσε και πήγε σχολείο, το “μικρόβιο” της μουσικής υπήρχε πάντα, καθώς η μητέρα του είναι καθηγήτρια μουσικής, όμως ο ίδιος άργησε αρκετά να μπει σε αυτόν τον “κόσμο”, όπως ισχυρίζεται.

“Η πρώτη μου κανονική επαφή με τη μουσική έγινε στην ηλικία των 16 ετών όταν ξεκίνησα να μαθαίνω κιθάρα και έτσι ξεκίνησε το μεράκι για δημιουργία. Στη συνέχεια συνέχισα τις σπουδές μου πάνω στη μουσική σε θεωρητικό επίπεδο, ενώ παράλληλα σπούδαζα στην Κομοτηνή. Εκεί έγιναν και οι πρώτες απόπειρες να ανεβώ στη σκηνή, στην αρχή σαν μουσικός και εν συνεχεία ως τραγουδιστής και μουσικός, σε διάφορα στέκια της Κομοτηνής.”, αναφέρει ο Γιώργος.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στην Κομοτηνή, κατάφερε και πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών για να συνεχίσει τις σπουδές του πάνω στη μουσική. Τα Live σε διάφορα μαγαζιά συνεχίζονταν και σιγά σιγά ήρθε στις Σέρρες αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την ομάδα “Serres Voices”, τον ρωτάω με περιέργεια.

“Καθώς ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα και σταμάτησαν οι δουλειές με τις ζωντανές εμφανίσεις, όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος κλείστηκε μέσα. Έτσι δημιουργήθηκε μέσα μου η ιδέα των Serres Voices, μια ομάδα καλλιτεχνών που θα μπορεί να τραγουδάει και να δημιουργεί από το σπίτι. Συνοδοιπόρος και πρωτοσυνεργάτης σε όλο αυτό το εγχείρημα ήταν ο Νίκος Φιλέντας, ο πρώτος που άκουσε την ιδέα αυτή και τη στήριξε, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μουσικός, με τον οποίο ξεκινήσαμε μια υπέροχη συνεργασία σε πολλούς τομείς.”, απαντάει με περηφάνεια.

“Ένα σημαντικό γεγονός που καταφέραμε με την ομάδα ήταν η διοργάνωση μιας μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας στην πόλη των Σερρών. Η ομάδα μεγάλωσε με τη βοήθεια όλων και τη στήριξη τους. Το ίδιο κι εγώ καλλιτεχνικά. Γνώρισα νέους ανθρώπους, καινούργιες φιλίες, καινούργιες συνεργασίες.” συνεχίζει να μας λέει.

Η δημιουργία δεν σταμάτησε ούτε στην δεύτερη καραντίνα, καθώς υπήρξε συνεργασία με το ΔηΠεΘε Σερρών, φτιάχνοντας μαζί 2 τραγούδια.  Το 2021 μπήκε και μας βρίσκει όπως και το 2020, μέσα στα σπίτια μας μη μπορώντας να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις. Ο Γιώργος προσπαθεί μέσα από τα τραγούδια που φτιάχνει να δίνει μια νότα χαράς σε όλο τον κόσμο που περνάει δύσκολα αυτό τον καιρό.

Εμείς στο Myselvi.gr να του ευχηθούμε καλή συνέχεια και περιμένουμε με αγωνία το νέο του εγχείρημα.

To Top