ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Gingerbread cookies από τον αγαπημένο σας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Gingerbread Cookies μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη. Τα καλύτερα εορταστικά μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα.

Συστατικά
Για τα gingerbread cookies

  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. κανέλα, σκόνη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κοφτή γαρίφαλο, σκόνη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά μεσαία
  • 300 γρ. μέλι sirris

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα gingerbread cookies

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, τη σόδα, το τζίντζερ, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ανά διαστήματα σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα με μία σπάτουλα σιλικόνης με ξύλινη λαβή και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε ένα αυγό και μόλις απορροφηθεί τότε θα προσθέσουμε και το επόμενο. Τέλος, βάζουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε για λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας. Κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια, τυλίγουμε σε λαδόκολλα το κάθε ένα ξεχωριστά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε τη μία ζύμη από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι το πάχος της ζύμης να είναι 1-2 χιλιοστά.
  • Κόβουμε μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν. Όταν τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά. Όση ώρα κρυώνουν θα γίνονται πιο σκληρά και τραγανά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια

To Top