ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Γιατί μια καριέρα στον προγραμματισμό είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ευχαριστείς τους προγραμματιστές (ή στα αγγλικά «Software Developers») καθώς είναι οι δημιουργοί των αμέτρητων χρήσιμων εφαρμογών και προγραμμάτων που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις εφαρμογές για τραπεζικές συναλλαγές, όλες τις ιστοσελίδες, τα προγράμματα που χρησιμοποιείς στον υπολογιστή σου (π.χ. για να γράφεις κείμενα ή email), τα αγαπημένα σου ηλεκτρονικά παιχνίδια … η λίστα των «δημιουργιών» τους είναι ατελείωτη!

Οι προγραμματιστές είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό λογισμικού, ιστοσελίδων και εφαρμογών καθώς και την συνεχή βελτίωσή τους. Συνεργάζονται με τους χρήστες για να κατανοήσουν πώς το λογισμικό καλύπτει τις ανάγκες τους και για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία («user experience»).

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Glassdoor, το επάγγελμα του προγραμματιστή και οι διαφορετικές ειδικεύσεις του κατατάσσονται στην κορυφή ανάμεσα στις 50 καλύτερες θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α. για το 2020.

Τα τελευταία χρόνια, το να γίνει κάποιος προγραμματιστής είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες επιλογές καριέρας, τουλάχιστον για τους παρακάτω 5 λόγους:

1. Υψηλή ζήτηση και αποδοχές

Η ζήτηση για εξειδικευμένους προγραμματιστές εκτοξεύθηκε στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου της τεχνολογίας οδήγησε σε αυξημένο αριθμό κενών θέσεων εργασίας με υψηλές – και ολοένα αυξανόμενες – αποδοχές.

2. Πρόσβαση σε όλους, χωρίς περιορισμούς

Ενώ ένα τυπικό πτυχίο στην Πληροφορική είναι μια καλή βάση, δεν αποτελεί το μοναδικό μονοπάτι για να ακολουθήσεις το επάγγελμα του προγραμματιστή. Σημαντικό ποσοστό των προγραμματιστών είναι αυτοδίδακτοι ενώ σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να γίνεις προγραμματιστής παρακολουθώντας ταχύρρυθμα προγράμματα επανειδίκευσης στον προγραμματισμό («Coding Bootcamps»).

3. Συνεχής μάθηση

Για να είσαι επιτυχημένος προγραμματιστής θα πρέπει διαρκώς να αποκτάς νέες γνώσεις και να εξελίσσεσαι. Είναι σημαντικό να συμβαδίζεις πάντα με τις νέες τεχνολογίες, τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και να καλλιεργείς συνεχώς τις κατάλληλες δεξιότητες για να αντιμετωπίσεις κάθε τεχνική πρόκληση. Κάθε καινούργιο project θα σηματοδοτεί νέο κίνητρο για μάθηση, κρατώντας το ενδιαφέρον σου στα ύψη.

4. Καθημερινή δημιουργικότητα

Ο προγραμματισμός είναι μια εξαιρετικά δημιουργική απασχόληση. Συνεχώς «χτίζεις» επιλέγοντας τα κατάλληλα εργαλεία και την πιο σωστή προσέγγιση. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου είναι εμφανές και μπορεί να αποτελεί και πηγή προσωπικής έκφρασης.

5. Ελευθερία

Το επάγγελμα του προγραμματιστή είναι από τα πιο remote-friendly, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής! Επίσης πολλοί προγραμματιστές δουλεύουν ανεξάρτητα – ως freelancers, χωρίς να απασχολούνται σε συγκεκριμένη εταιρία, υλοποιώντας τα projects που επιλέγουν – έχοντας πλήρη ελευθερία σχετικά με την οργάνωση του χρόνου τους και των συνθηκών εργασίας.

Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να διαπρέψει ως προγραμματιστής αρκεί να το θέλει πραγματικά. Mάθε περισσότερα για τα Coding Bootcamps και κάνε το πρώτο βήμα για μια συναρπαστική καριέρα. Οι εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου ξεκίνησαν!

ΠΗΓΗ: peoplecerteducation.org

To Top