ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι άνδρες ξεπερνάνε πιο γρήγορα ένα χωρισμό;

αρχείο λήψης

Σίγουρα θα το έχεις δει να συμβαίνει αν όχι σε εσένα, σε κάποια φίλη σου: όταν ένα ζευγάρι χωρίζει ενώ η γυναίκα δεν έχει διάθεση να κοιτάξει κάποιον άλλο για μήνες, ο άντρας μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει βρει καινούρια κοπέλα.

Σύμφωνα με μια αμερικανική δημοσκόπηση σε 5.000 άντρες και γυναίκες, όντως οι άντρες ξεπερνούν πιο γρήγορα ένα χωρισμό. Ενώ οι μισοί από τους άντρες ξεπερνούν μια απόρριψη μέσα σε ένα μήνα, μια γυναίκα χρειάζεται κατά μέσο όρο τέσσερις μήνες για να το χωνέψει.

Η κλινική ψυχολόγος Ramani Durvasula, συγγραφέας του βιβλίου «Should I Stay or Should I Go?», δεν εκπλήσσεται από αυτό το εύρημα. «Αυτό πιθανόν να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Οι άντρες εκπαιδεύονται στη συναισθηματική επικοινωνία με διαφορετικό τρόπο από τις γυναίκες, οπότε οι σχέσεις μπορεί να έχουν διαφορετική λειτουργία για εκείνους και όσο είναι ακόμη νέοι, να μην αισθάνονται την ίδια πίεση να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια».

Οι άντρες που προχωρούν πιο γρήγορα στη ζωή τους ίσως έχουν το ταλέντο να βάζουν τη ζωή τους σε «κουτάκια»: να αφήσουν πίσω την παλιά σχέση τους και να αντιμετωπίσουν τα επόμενα ραντεβού για αυτό που είναι – ως καινούριες και διαφορετικές εμπειρίες. Επιπλέον, όπως πιστεύει η παραπάνω ειδικός, οι άντρες ίσως αποσυνδέουν ευκολότερα το σεξ από τα συναισθήματα.

Από την άλλη όμως ο οικογενειακός θεραπευτής David Klow διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Τονίζει πως «ακόμη κι αν ένας άντρας ισχυρίζεται ότι έχει ξεπεράσει το χωρισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας». Όπως προσθέτει, «ενώ κάποιος μπορεί να δείχνει ότι προχωράει στη ζωή του, ίσως στην πραγματικότητα να κρύβει τη θλίψη του».

Εξάλλου, η ταχύτερη ανάρρωση από ένα χωρισμό δεν είναι, απαραίτητα, κάτι καλό. «Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πιο υγιές να έχουμε το χρονικό περιθώριο να επεξεργαστούμε μια απώλεια ή μια απόρριψη», καταλήγει. Κακό δικό του λοιπόν αν, ενώ εσύ κλαις με μαύρο δάκρυ, εκείνος γυρίζει στα μπαράκια και φλερτάρει.

gynaikaklaiei

ΠΗΓΗ: mensworld24.blogspot.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top