ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί είναι καλό να μην μετανιώνουμε ακόμα και για τις κακές επιλογές μας

Στην καθημερινότητα μας καλούμαστε να κάνουμε διαρκώς επιλογές, από μικρές έως και μεγαλύτερες.

Πολλές φορές τυχαίνει να συνειδητοποιούμε κατόπιν εορτής, ότι ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε πράξει διαφορετικά, με αποτέλεσμα να μετανιώνουμε.

Το συναίσθημα αυτό όμως, δεν μας οδηγεί πάντα σε κάτι καλό.

Δείτε παρακάτω για ποιους λόγους είναι καλό να μην μετανιώνουμε, ακόμα και αν διαπιστώνουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ενεργήσει ή αποφασίσει διαφορετικά σε μία κατάσταση ή ένα γεγονός.

Αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι: Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Είναι άλλωστε στη φύση τους. Επιπλέον θα κάνουμε πολλά ακόμη λάθη, τόσο μεγάλα όσο και μικρά, στη ζωή μας, οπότε πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Εστιάστε στον τελικό στόχο: Όταν είστε καλά συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε έναν στόχο, τότε θα συνειδητοποιήσετε, ότι η φράση «τι θα γινόταν αν», δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Αποφύγετε να είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας: Ακούστε τον εσωτερικό σας μονόλογο. Αν αντιληφθείτε ότι σκέφτεστε: «Αυτό ήταν τόσο χαζό, πώς μπόρεσα να το κάνω αυτό;» αντιστρέψτε την σκέψη σε: “Αυτό δεν λειτούργησε, οπότε την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.”

Βρείτε την πηγή των αρνητικών σκέψεων: Αποφύγετε οτιδήποτε σας προκαλεί αρνητισμό ή, εάν πρόκειται για κάτι που αργά ή γρήγορα θα κληθείτε ν να τις αντιμετωπίσετε, προετοιμάστε τον εαυτό σας με ισχυρές επιβεβαιώσεις εκ των προτέρων.

Συνδέστε τα συναισθήματά σας και τις συμπεριφορές σας: Παρατηρήστε πώς οι σκέψεις σας επηρεάζουν τις συμπεριφορές σας και δουλέψτε πάνω σε αυτές για να αλλάξετε τα πρότυπα σας και να προωθήσετε πιο θετικές συμπεριφορές. Προσπαθήστε όσο περισσότερο γίνεται να σκέφτεστε θετικά και ακολουθήστε οποιοδήποτε είδος διαλογισμού σας βολεύει.

Επικεντρωθείτε στην ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο. Η εστίαση σε όλα τα καλά μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους και να μειώσετε το άγχος. Δοκιμάστε να γράψετε τρία πράγματα την ημέρα για τα οποία είστε ευγνώμονες!

«Πώς έφτασα εδώ και πού πηγαίνω»; Κοιτάξτε όλες τις επιτυχίες που σας οδήγησαν στο σημείο όπου βρίσκεστε τώρα. Μην αφήσετε μια αποτυχία να σας παρασύρει. Σκεφτείτε όλα τα πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι. Θυμηθείτε τις νίκες σας και πώς μπορούν να σας οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία.

Ζητήστε πραγματικά συγνώμη και συγχωρήστε τον εαυτό σας. Μερικές φορές οι βαθύτερες μνησικακίες που έχουμε είναι εναντίον μας. Ζητήστε συγνώμη από όσους επηρεάζονται από τα λάθη σας και συγχωρήστε τον εαυτό σας. Μόλις το κάνετε, μπορείτε να προχωρήσετε με μια καθαρή συνείδηση ​​και να αφήσετε το λάθος που κάνατε να σας διδάξει σε μελλοντικές καταστάσεις.

ΠΗΓΗ: portraits.gr

To Top