Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Γαριδομακαρονάδα εύκολη και πρωτότυπη. Μια καλοκαιρινή πρόταση με λευκό παγωμένο κρασί και καλή παρέα στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας!
Υλικά
- 500 γραμ. λιγκουίνι
- 300 γραμ. baby γαρίδες καθαρισμένες
- 400 γραμ. Κέτσαπ
- 300 γραμ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι πεκορίνο
- 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι πιπέρι
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό που έχουμε βράσει για πέντε λεπτά τις γαριδούλες και αφαιρούμε για να βράσουμε τα μακαρόνια. Λιώνουμε τις γαρίδες στο μπλέντερ μαζί με την κέτσαπ.
Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα τυριά με κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια κ ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε πυρέξ και σκεπάζουμε με τη λευκή σάλτσα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για είκοσι λεπτά.
Σερβίρουμε πάνω σε ψιλοκομμένα φύλλα μαρουλιού.
Leave a Reply