ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ

Γάμος αλά οικολογικά

weddingstylist_grecian_wedding

Είστε ζευγάρι με οικολογικές ανησυχίες και θέλετε και ο γάμος σας να είναι «φιλικός προς το περιβάλλον». Κάνοντας ένα γάμο με οικολογικό πνεύμα, θα καταφέρετε, εκτός από ένα πολύ ωραίο θέμα γάμου, να ευαισθητοποιήσετε και τους καλεσμένους σας.

1. Ψάξτε να βρείτε χώρο για τη δεξίωση του γάμου σας που τα έσοδα του θα πάνε σε οικολογικούς οργανισμούς, ή ο ίδιος ο χώρος είναι προστατευόμενος, ή ένα δημοτικό άλσος.

2. Kάντε τη γαμήλια δεξίωση με το φως του ήλιου ή των κεριών και σπαταλήστε όσο το δυνατό λιγότερο σε ηλεκτρική ενέργεια.

3. Χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένο χαρτί για τις προσκλήσεις του γάμου σας. Μπορείτε ακόμη να στείλετε ηλεκτρονική πρόσκληση  (σε όσους φυσικά μπορείτε) και στείλτε προσκλήσεις μόνο σε όσους δε γνωρίζουν από τεχνολογία.

4. Τα χρήματα που θα δίνατε για προσκλήσεις μπορείτε να τα προσφέρετε σε κάποια οικολογική οργάνωση (μην ξεχάσετε να το αναφέρετε αυτό στην ηλεκτρονική πρόσκληση του γάμου σας για να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις!).

5. Αντί για νυφικό φορέστε ένα υπέροχο λευκό φόρεμα το οποίο θα μπορέσετε να ξαναφορέσετε. Μπορείτε ακόμη να φορέσετε το νυφικό της μητέρας σας, μία κίνηση που έχει και συναισθηματική αξία. Αν πάλι θέλετε να πάρετε το δικό σας καινούργιο νυφικό (και η αλήθεια είναι ότι δε σας δίνετε συχνά η ευκαιρία να ντυθείτε νύφη), προτιμήστε να είναι από κάποιο φυσικό υλικό, όπως ακατέργαστο μετάξι.

6. Κάντε τη λίστα γάμου σας σε είδη κήπου ή φυτώρια, επιλέξτε οικολογικές συσκευές, τράπεζες που έχουν δείξει οικολογική ευαισθησία βοηθώντας σε αναδασώσεις κτλ.

7. Πρωτοτυπήστε με το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας και αγοράστε το από καταστήματα που φτιάχνουν κοσμήματα από ανακυκλωμένο υλικό ή από προϊόντα που ανακυκλώνουν μόνοι τους.

8. Αντί για την κλασσική νυφική ανθοδέσμη κρατήστε αγριολούλουδα ή λουλούδια που είναι εποχιακά και δεν έχουν μεγαλώσει σε θερμοκήπιο. Για το κεντρικό στολισμό χρησιμοποιήστε τα ίδια αγριολούλουδα, ή ακόμη και μυρωδικά φυτά σε γλαστράκια που θα πάρουν οι καλεσμένοι μαζί τους φεύγοντας.

9. Αντί για μπομπονιέρες κάντε δωρεά τα λεφτά σε κάποια οικολογική οργάνωση ή σε κάποιο οργανισμό αναδάσωσης. Βάλτε σε κάθε θέση μία κάρτα που να γράφει ότι έχει φυτευτεί ένα δέντρο στο όνομα του καλεσμένου σας.

10. Επιλέξτε ο makeup artist σας να χρησιμοποιεί σύνεργα μακιγιάζ και καλλυντικά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ζώα και είναι οικολογικά.

11. Επιλέξτε εταιρία catering που χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα και κρασί και να ανακυκλώνει τα χρησιμοποιημένα λάδια.

12. Το έθιμο να πετάμε ρύζι έξω από την εκκλησία είναι επικίνδυνο για τα πουλιά. Προτιμήστε να πετάξετε ροδοπέταλα ή μοιράστε στους φίλους σας μπουκαλάκια για να κάνουν φούσκες.

13. Κάντε τη δεξίωση σας σε ένα μέρος κοντά στην εκκλησία ώστε οι καλεσμένοι σας να μη χρειαστεί να πάρουν το αμάξι τους αλλά να έρθουν περπατώντας. ‘Η κάντε το γάμο σας στο κέντρο και προτρέψτε τους καλεσμένους σας να έρθουν με μέσα μαζικής μεταφοράς βάζοντας στο προσκλητήριο εισιτήρια.

ΠΗΓΗ: weddingtales.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top