ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έτοιμη για το ονειρεμένο σου ταξίδι;

4501984_f520

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Έτοιμη για το ονειρεμένο σου ταξίδι; Εκείνο το ταξίδι που κλείνεις τα μάτια και απολαμβάνεις την διαδρομή. Δεν έχεις καταλήξει ακόμη στον προορισμό. Σου αρέσει μόνο να φαντάζεσαι την διαδρομή με τα ωραία και γαλήνια τοπία, τους ανθρώπους που θα συναντήσεις, τις μυρωδιές των παράξενων λουλουδιών.

Πρέπει να ετοιμάσεις την βαλίτσα σου. Δεν χρειάζεται να πάρεις πολλά πράγματα. Ένα μικρό σακίδιο πλάτης. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οπωσδήποτε να μην ξεχάσεις να πάρεις όλες τις μορφές και τις μάσκες του εαυτού σου, τον χαρούμενο, τον πληγωμένο, τον θυμωμένο, τον σκυθρωπό, τον θλιμμένο. Τους χρειάζεσαι όλους αυτούς για να θυμάσαι πάντα πόσα πολλά σκαμπανεβάσματα έχεις γευτεί.

Και οπωσδήποτε να μην ξεχάσεις να βάλεις όλα τα γέλια τα χαμόγελα και την ευτυχία που ένιωσες. Και τα δάκρυα και τον πόνο και την απογοήτευση. Και αυτά χρειάζεται να έχεις μαζί σου και αν δεν χωρέσουν στρίμωξε τα. Πρέπει να τα έχεις μαζί σου για να θυμάσαι.

Να διπλώσεις καλά όλες σου τις αναμνήσεις. Να μην αφήσεις καμία πίσω ακόμα και αυτές που σε πόνεσαν. Να είσαι προσεκτική ώστε να μην τις τσαλακώσεις και τις στριμώξεις. Δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο. Σίγουρα στον νέο σου προορισμό θα δημιουργήσεις πολλές άλλες, αλλά δεν θα είναι οι ίδιες.

Να μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και όλες σου τις επιτυχίες και τους στόχους που κατέκτησες. Και τις αποτυχίες σου; Μ’ αυτές τι γίνεται; Βάλε και τις αποτυχίες σου στο σακίδιο σου αφού πρέπει να σου θυμίζουν πάντα ότι αν δεν υπήρχαν αυτές δεν θα έφτανες ποτέ στις επιτυχίες σου.

Πάρε μαζί σου και το άλμπουμ με όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που σε αγάπησαν και τους αγαπάς. Που μοιράστηκες μαζί τους χαρές και λύπες, γέλια και δάκρυα. Μην διστάσεις ούτε μια στιγμή να πάρεις και το άλμπουμ με όλους εκείνους που σε πόνεσαν, που σε πρόδωσαν, που σε εκμεταλλεύτηκαν γιατί χωρίς αυτούς δεν θα αναγνώριζα τους αληθινούς, έμπιστους και καλοπροαίρετους ανθρώπους.

Έτοιμη λοιπόν για να ξεκινήσεις να κάνεις αυτό το ταξίδι που χρόνια ποθούσες; Με όλα τα απαραίτητα στο σακίδιο σου. Ένα μικρό σακίδιο πλάτης μα μέσα του έχεις όλη σου την ζωή που αφήνεις πίσω σου για να φτιάξεις μια νέα, με όλες τις εμπειρίες της προηγούμενης.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top