ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ

Ένας διαφορετικός γάμος στο Ακριτοχώρι Σερρών

Με μια πρωτότυπη εκδήλωση και διαφορετική απ’όλες όσες μας έχει παρουσιάσει έως τώρα, έκλεισε για τον Σύλλογο Ακριτοχωρίου η πολιτιστική περίοδος 2018-2019.

Μία ιδέα παρουσίασης του θέματος “ελληνικός γάμος” του χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Κουρουτζίδη με κέντρο του το παραδοσιακό τραγούδισμα του σε όλη την Ελλάδα. Συνέπραξαν, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ακριτοχωρίου και οι χορωδίες Ακριτοχωρίου, Μανδρακίου με υπεύθυνη την καλλίφωνη χοράρχη Γιώτα Μαστροπαναγιώτου. Στο γάμο που τοποθετήθηκε χρονικά στο σήμερα και στήθηκε με περισσή φροντίδα, παρουσιάστηκαν έθιμα, χοροί και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα.

Το τραπέζι στρώνεται με λουλούδια, με γλυκόπιοτα κεράσματα, και με τις πιο αφράτες μαρέγκες! Η νύφη μας στολίζεται και γράφει στο παπούτσι της τα ονόματα των ελεύθερων κοριτσιών. Η κουλούρα του γάμου κομματιάζεται και μοιράζεται στους καλεσμένους. Με αγκαλιάσματα και δάκρυα συγκίνησης η μάνα αποχαιρετά την κόρη και ο πατέρας την παραδίδει στον άντρα της. Χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα συνοδεύουν τη χαρά τους και ένα νέο σπιτικό ανοίγει…

Η κυρία Λένα Σαββίδου στόλισε ακόμα μια εκδήλωση του Συλλόγου με υπέροχα κείμενα και με  την καθηλωτική της αφήγηση.

Το Αρτοζαχαροπλαστείο της κυρίας Νικολαΐδου Ελένης από τη Ροδόπολη πρόσφερε τα πεντανόστιμα κεράσματα που γεύτηκαν οι συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι του “γάμου”.

Οι Ακριτοχωρίτες χόρεψαν, τραγούδησαν και θυμήθηκαν με νοσταλγία τους γάμους αλλοτινών εποχών στις αυλές των σπιτιών .

To Top