ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Εκείνες….οι έξυπνες γυναίκες!

12

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Είναι κάποιες γυναίκες που δεν τις πιάνει το μάτι σου. Φαίνονται αθόρυβες, χωρίς πάθη και εντάσεις. Είναι από αυτές που κερδίζουν το σεβασμό σου χωρίς ποτέ να το επιδιώξουν. Δίχως φωνές και τυμπανοκρουσίες. Σου αφήνουν την αίσθηση πως είναι άχρωμες κι άοσμες. Βαρετές τις λες. Κάπου μέσα σου τις σνομπάρεις.

Υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες, οι φαινομενικά χαζές, που αφού πείσουν τους γύρω τους για την αφέλειά τους, πετυχαίνουν τους σκοπούς τους αγόγγυστα. Αντί να τις υποτιμάς, μάθε να διαβάζεις πίσω από τις συμπεριφορές τους. Μέσα από την ηρεμία τους γίνονται υπολογίσιμες κι απαραίτητες σε όποιον βρεθεί στο δρόμο τους.

Δεν βροντοφωνάζουν το IQ τους. Δεν προσπαθούν συνεχώς να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους απέναντι στους πάντες. Ούτε πάνε κόντρα στο συνομιλητή τους με μοναδικό στόχο να κόψουν πρώτες το νήμα της αναμέτρησης.

Αυτές οι γυναίκες είναι οι πραγματικά έξυπνες. Κρατούν την εξυπνάδα τους για τον εαυτό τους. Δεν έχουν κόμπλεξ. Τους αρκεί να γνωρίζουν οι ίδιες πως είναι εύστροφες. Δε χρειάζεται να το ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν αγωνιούν για να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής συνεχώς. Δεν καπελώνουν το σύντροφό τους με τη πρώτη ευκαιρία. Ούτε του υποδεικνύουν τα λάθη του κουνώντας του το δάχτυλο. Ξέρουν πως στον άντρα αρέσει να κάνει κουμάντο αυτός. Εκείνες ανοίγουν το δρόμο κι εκείνος οδηγάει.

Η πραγματικά έξυπνη γυναίκα είναι αυτή που ξέρει να παριστάνει τη χαζή με επιτυχία. Εκείνη που θα φιλτράρει σωστά ανθρώπους και καταστάσεις και δε θα φοβηθεί να κάνει ένα βήμα πίσω μήπως και θιχτεί ο εγωισμός της.

Η εξυπνάδα φαίνεται στις σιωπές. Φαίνεται στις φορές που το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι και καταφέρνεις να μοιάζεις με Βούδα σε νιρβάνα. Φαίνεται στις κουβέντες που αφήνεις να πέσουν κάτω και στις φωτιές που σβήνεις για να μη γίνουν όλα παρανάλωμα. Φαίνεται στο τρόπο που περνάει το δικό σου χωρίς κανείς να αντιληφθεί πως του επιβλήθηκες.

Η πραγματικά έξυπνη γυναίκα έχει έναν τσαμπουκά μουγκό από επιλογή που φωνάζει τη δύναμη που κρύβει το μυαλό της. Φαίνεται στην σπιρτάδα που κρύβει στο βλέμμα της. Κρύβεται στο χαμόγελο της….

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top