ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eκδήλωση του Συλλόγου Φίλων – Αποφοίτων 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Σερρών με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χρήστο Γιανναρά.

Ο Σύλλογος Φίλων – Αποφοίτων 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Σερρών (πρώην Θηλέων) σας προσκαλεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Θέατρο “Αστέρια”, σε ομιλία με θέμα “Γιατί άλυτο το πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα;” με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χρήστο Γιανναρά.

Το 3ο Λύκειο, στη σκιά της Ακρόπολης των Σερρών, αποτελεί για πολλές γενιές Σερραίων σύμβολο της νιότης τους και της ανεμελιάς τους.

Βασικοί σκοποί του συλλόγου:

1. Διαχρονική επικοινωνία, διατήρηση και ανάπτυξη φιλικών σχέσεων των μελών μεταξύ τους, αλλά και με το σχολείο, τους μαθητές και αποφοίτους αυτού, καθώς και με άλλους συλλόγους και φορείς.

2. Υποστήριξη και συμβολή στην ανάδειξη της ιστορικότητας του σχολείου και προώθησης της εικόνας του.

3. Η διατήρηση, συντήρηση του ιστορικού κτιρίου του 3ου Γυμνασίου (πρώην Θηλέων).

4. Η προαγωγή του μορφωτικού, επιστημονικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του, των καθηγητών και μαθητών του σχολείου.

5. Η διατύπωση προτάσεων για την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των παραγωγικών και επιστημονικών δυνάμεων του τόπου.

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι  σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και του Παρισιού (Σορβόνη). Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St. Vladimir’s Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. Διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού Σύνορο, που εξέδωσε δώδεκα τεύχη από το 1964 ως το 1967.

Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. 

To Top