ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αυτοί οι άνθρωποι

imera-tou-patera

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Μ’ αρέσουν οι αυθεντικοί άνθρωποι, αυτοί που δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν. Οι άνθρωποι που έχουν την μαγκιά να στηρίξουν την άποψη τους. Που έχουν τη δύναμη να χτυπήσουν γροθιά στο μαχαίρι. Αυτοί οι άνθρωποι που σε προδιαθέτουν να τους εμπιστευτείς, να μάθεις από αυτούς.

Οι άνθρωποι που έχουν το θάρρος να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Που έχουν το θάρρος να «φτύσουν» άτομα και καταστάσεις δήθεν. Τους ενοχλούν οι δήθεν. Δεν βρίσκουν τίποτα καλό επάνω τους γιατί τους χαρακτηρίζει η μιζέρια, η κατήφεια και η κακία.

Μ’ αρέσουν και έχω σαν πρότυπο ανθρώπους που καταφέρνουν να εντυπωσιάζουν όχι με την ιδιότητα τους ή με την χειραψία τους αλλά απλά με την ευγένεια και το χαμόγελο τους. Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που δεν είναι επαίτες για τον σεβασμό μας. Τον κερδίζουν με την αυθεντικότητα του χαρακτήρα τους και την αξιοπρέπεια τους.

Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με την ζωή τους, με τους φίλους τους. Δεν ψάχνουν να κάνουν φιλίες μόνο για το συμφέρον. Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που ζουν με ένταση την κάθε τους επιτυχία το ίδιο με την αποτυχία τους. Δεν θα κάτσουν να μιζεριάσουν ή να γκρινιάξουν. Σηκώνουν τα μανίκια και σαν αγωνιστές που είναι προχωράνε, δεν φοβούνται να πάνε ένα βήμα πιο πέρα.

Μ’ αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι που σημαία τους έχουν την καθαρότητα και την εντιμότητα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το φως και η εγγύηση ότι θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψεις σου υιοθετώντας τον δικό τους ώστε να ζεις καλύτερα και με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top