ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έχεις άγχος; Δες με ποιους τρόπους κάνεις κακό στη σχέση σου

Νιώθεις πως έχεις άγχος σε καθημερινή βάση; Το άγχος κάνει κακό στην υγεία μας αλλά βλάπτει πολλές φορές και τις σχέσεις μας. Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι αγχώδεις άνθρωποι;

 #1. Όταν έχουμε άγχος έχουμε την τάση να απομακρυνόμαστε από τους δικούς μας ανθρώπους. Έτσι μπορεί να είμαστε και οι δύο στον ίδιο χώρο αλλά ο ένας από τους δύο να μην είναι όντως εκεί στο 100%

#2. Το άγχος μας κάνει να νιώθουμε πως δεν έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας και αυτό το γεγονός μας δημιουργεί ανασφάλεια σε όλους τους τομείς. Κάπως έτσι ξεκινάνε και τα προβλήματα εμπιστοσύνης.

#3. Όταν το άγχος κυριεύει τη ζωή σου προσπαθείς να δείξεις στους γύρω σου ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Έτσι καταλήγεις να ελέγχεις ακόμα και με τον αγαπημένο σου.

#4. Άλλο ένα πρόβλημα που έχουν οι αγχώδεις άνθρωποι είναι ότι υπεραναλύουν τα πάντα. Στην αρχή το κάνουν για τους εαυτούς τους αλλά στην πορεία και για τους συντρόφους τους.

#5. Το να παίρνουν τα πάντα προσωπικά είναι ένα στοιχείο πάνω τους που δεν μπορούν εύκολα να ελέγξουν ειδικά όταν είναι σε περιόδους έντονου άγχους.

 #6. Ένας αγχώδης άνθρωπος δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει συνήθειες και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση του, ειδικά όταν το άλλο τους μισό νιώθει πως υπάρχουν πράγματα που όντως πρέπει να αλλάξουν.

#7. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι με άγχος είναι ότι θεωρούν πως οι σύντροφοι τους είναι αυτοί που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το πρόβλημά τους. Δυστυχώς το άγχος είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί σε συνεργασία με τον σύντροφό σου αλλά ίσως με τη βοήθεια ενός ειδικού.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr
To Top