ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δύναμη ψυχής…

15941732_10211528839079319_482871558_n

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Σίγουρα, κάποια στιγμή, έχουμε ακούσει όλοι για την εσωτερική δύναμη ή τη δύναμη ψυχής. Πολλές φορές το αμφισβητούμε κι άλλες μπορεί να το χλευάζουμε. Κι όμως….υπάρχει! Κι αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι σεβασμού, γιατί πάλεψαν να το κατακτήσουν.

Αυτή η «μαγική» δύναμη λοιπόν, κάνει αυτούς τους ανθρώπους μερικές φορές να δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους κι ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα στην ζωή τους. Και λέω μερικές φορές, γιατί τις περισσότερες όλο αυτό δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Το κομμάτι που τους κάνει τόσο μοναδικούς είναι πως ενώ φαίνονται ότι δεν θα μπουν στην διαδικασία του ανταγωνισμού, δεν πάει να πει ότι θα παραμείνουν και παθητικοί αποδέκτες των γεγονότων. Στοιχείο που τους κάνει να πουν άνετα την γνώμη τους κι ας έρθουν σε αντίθεση με τον συνομιλητή τους.

Δεν τους ενδιαφέρει να είναι αρεστοί προς όλους, γιατί είναι πραγματικά ο εαυτός τους. Τους νοιάζει να κρίνουν πρώτα απ’ όλα τον ίδιο τους τον εαυτό κι αυτό τους κάνει δημιουργικούς. Σέβονται τον διπλανό τους κι αποζητούν την ουσιαστική επικοινωνία.

Έχουν την αίσθηση της ελευθερίας και βάζουν ως στόχο την προσωπική τους επιτυχία σε κάτι κι όχι την κυριαρχία μιας νίκης προς κάποιον. Δίνουν και βιώνουν την αγάπη, την κατανόηση και πολλές φορές ας φαίνεται πως δεν το βλέπουν.

«Μαγικοί» άνθρωποι, με απίστευτη δύναμη. Άξιοι «μαχητές» των καταστάσεων και το λέω αυτό, επειδή στους περισσότερους δεν είναι έμφυτη αλλά μαθαίνεται μέσα από καταστάσεις, όπως κάποιος άλλος μαθαίνει κάποια δεξιότητα.

Δύναμη που τους κάνει να στηριχτούνε στα πόδια τους, τους γεμίζει με θάρρος και υπομονή. Τους κάνει να αποδεχτούνε τον εαυτό τους, να εκτιμούνε τις ανθρώπινες σχέσεις και τους κάνει να νιώθουν όμορφα. Τους κάνει να χαμογελάνε και να ευχαριστούνε γι’ αυτά που έχουν και θα αποκτήσουν στην ζωή τους.

Μαγικό;!!!! Μοναδικό!!!!

7-klidia-gia-ti-dynami-tis-psychis-tharros-pigazi-apo-mesa-mas

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top