ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Δίπλες Λουλούδια δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Δίπλες. Το πατροπαράδοτο, παραδοσιακό, Χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Υλικά

  • 5 αβγά φρέσκα
  • 800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • καλό και ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα 300γρ. μέλι
  • 300γρ. καρύδια για το μέλωμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη πολύ καλά για να αφρατέψουν και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ρίχνουμε στα αβγά και ζυμώνουμε απαλά βουτώντας τα χέρια μας στο βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και αφράτη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περί- που. Μετά ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε λεπτό φύλλο, παίρνουμε τον κόφτη με ροδέλα (δαντελωτή) και κόβουμε σε λωρίδες.
Αφού ανοίξουμε όλα τα φύλλα, τα τοποθετούμε σε λευκές βαμβακερές πετσέτες και τα σκεπάζουμε για να κρατήσουν την υγρασία τους.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε λωρίδες μεγέθους 7×30εκ. Για να διατηρήσουμε το κυκλικό σχήμα στο τηγάνι, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κρατώντας δύο πιρούνια.
Αφού τηγανίσουμε όλες τις δίπλες, τις μελώνουμε και τις ραντίζουμε με αλεσμένα καρύδια και άχνη.
Καλή Επιτυχία!

To Top