ΟΜΟΡΦΙΑ

Διώξε το στρες με ….μάνταλα!

mandalamyselvi.gr

Γράφει η Μαρία Βέλλιου / addicted to cooking

Τα anti-stress βιβλία είναι παγκόσμια μόδα. Όλοι ξέρουμε το γιατί, όλοι είμαστε αγχωμένοι για κάποιο λόγο. Λίγο η δουλειά, τα παιδιά, τα οικονομικά, ο χρόνος που τρέχει…όλοι έχουμε ανάγκη από κάτι χαλαρωτικό.

Ναι, το ξέρω, την τελευταία φορά που ζωγράφισες ή χρωμάτισες κάτι ήσουν ακόμη στο σχολείο. Ή μήπως όχι; Εγώ έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να χρωματίζει κάτι σε ένα έντυπο ή τέλος πάντων ό,τι βρεθεί μπροστά μου από άγχος.

Ακριβώς σ’αυτό βοηθούν τα βιβλία Mandala.

Ο όρος μάνταλα προέρχεται από τη σανκριτική γλώσσα της ινδικής γραφής και σημαίνει κύκλος. Στις ινδουιστικές και βουδιστικές γραφές χρησιμοποιείται ως ένα συμβολικό διάγραμμα για ιερές τελετές και ως εργαλείο για διαλογισμό. Αυτή η τέχνη περιέχει  μυστική γεωμετρία, δηλαδή γεωμετρικά σχέδια, που συμβολίζουν το Σύμπαν.

Τα βιβλία Mandala είναι μπλοκ ζωγραφικής, τα οποία περιέχουν γεωμετρικά σχήματα, που αν τα χρωματίσεις ομοιόμορφα εκτός του ότι έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα σε βοηθά να ηρεμήσεις από το άγχος της ημέρας. Βρείτε λοιπόν λίγο χρόνο για ζωγραφική και χαλάρωση.

Μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά τα μπλοκ από βιβλιοπωλεία ή να τα παραγγείλετε από το διαδίκτυο.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top