ΟΜΟΡΦΙΑ

Δέρματα λιπαρά με τάση ακμής

16114119_10212749001785664_4979355190241992214_n

Γράφει η Ελπίδα Λάππα / beauty editor

Είμαι και εγώ λοιπόν μια από αυτές που το δέρμα μου είναι μεικτό με τάση ακμής (ναι ναι ακόμη και στα 27). Έχω επισκεφθεί πολλές φορές δερματολόγους έχω κάνει κατά καιρούς διάφορες θεραπείες. Αλλά μετά από λίγο πάλι στα ίδια. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο για καμιά μας. Εγώ λοιπόν ακολουθώ μια συγκεκριμένη ρουτίνα για αντιμετώπιση αλλά και πρόληψη.

Πλένω το πρόσωπο μου με σαπούνι καθαρισμού προσώπου κάθε πρωί και βράδυ. Πότε δεν το παραλείπω. Και φροντίζω να μην έχω υπολείμματα από μακιγιάζ.

Δεν σκουπίζω ποτέ το πρόσωπο μου με πετσέτα και ας έχει πλυθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και ας έχει σιδερωθεί. Οι πετσέτες έχουν την τάση να κρατάνε βακτήρια και αυτά με το που σκουπίσουμε το πρόσωπο μας μεταφέρονται αυτόματα εκεί. Σκουπίζομαι μόνο με χαρτί.

Βάζω μάσκα στο πρόσωπο μου 2 με 3 φορές την βδομάδα, συνήθως μια φορά μάσκα βαθύ καθαρισμού (κυκλοφορούν πολλές στο εμπόριο) και μία φορά ενυδάτωσης (ακόμη και το λιπαρό δέρμα έχει ανάγκη από ενυδάτωση ).

plisimo proswpou

Φροντίζω ν’ αλλάζω μαξιλαροθήκη κάθε 2-3 μέρες. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται είναι σημαντικό γιατί στην μαξιλαροθήκη μας αποθηκεύεται όλο το σμήγμα που εκκρίνουμε το βράδυ στο ύπνο μας.

Πλένω τα πινέλα μου και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ 2 φορές την εβδομάδα.

Προσπαθώ να χρησιμοποιώ φαρμακευτικά προϊόντα ενυδάτωσης αλλά και κάποια μακιγιάζ διότι είναι χαμηλότερα σε περιεκτικότητα σιλικόνης και parabens.

akeniko derma

Αποφεύγω να ακουμπώ τα χέρια μου στο πρόσωπο μου γιατί έτσι μεταφέρω μικρόβια.

Δεν πατάω τα σπυράκια αλλά τα αφήνω να υποχωρήσουν μόνα τους.

Δύο φορές το χρόνο επισκέπτομαι δερματολόγο και κάνω δερμοαπόξιση για βαθύ καθαρισμό του προσώπου αλλά και λείανση της επιδερμίδας.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top