Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ σιμιγδάλι χονδρό
- 250 γραμ βούτυρο μαργαρίνη
- 2 πορτοκάλια ξύσμα
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
- 100 γραμ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο, ρίχνω το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζω αρκετά ανακατευοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά ρίχνω και το ξύσμα και συνεχίζω για λίγο.
Έχω βάλει σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό και τη ζάχαρη και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάει το βράσιμο.
Ρίχνω το σιροπι στο σιμιγδαλι και ανακατεύω ζωηρά μέχρι να ζορίζεται η ξύλινη κουτάλα.
Σκεπάζω το χαλβά με λευκή, καθαρή πετσέτα και αφήνω καμια ώρα να στεγνώσει. Τότε ρίχνω και τη σοκολάτα, ανακατεύω και φορμάρω σε φόρμα κέικ μακρόστενη.
Μετά από λίγο αναποδογύριζω και σερβίρω με λίγη σκόνη κακάο.
Καλή σας Απόλαυση ?