ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Χαλβάς Μπανόφι δια χειρός Νίκης Μερκούρη

νικη_μερκουρη_myselvi.gr
Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Ένας χαλβάς λίγο διαφορετικός από τους συνηθισμένους! Χαλβάς Μπανόφι, σκέτη απόλαυση!

Υλικά για χαλβά

  • 250 γραμ. φυτική μαργαρίνη ή 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη καστανή
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλα ή βανίλια

 

Υπόλοιπα υλικά για Μπανόφι

Καραμέλα κρέμα
Υλικά
– 250 γραμ. ζάχαρη καστανή
– Λίγες σταγόνες λεμονιού
– 50 γραμ. βούτυρο φυτικό
– 250 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος
– 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο προαιρετικά
– 4 μπανάνες
– 200 γραμ. κρέμα γάλακτος φυτική
– 150 γραμ. ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρα
– Κακάο μια κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση Χαλβά
Πρώτα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα ή τη βανίλια για 10 λεπτά περίπου. Παίρνουμε μια βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανάβουμε τη φωτιά να κάψει, τότε ρίχνουμε το σιμιγδάλι και σοτάρουμε με ξύλινη κουτάλα να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και τον πάτο. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά.

Εκτέλεση Καραμέλας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει υγρή, δεν ανακατεύουμε μέχρι να υγροποιηθεί. Μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ζωηρά. Συνεχίζουμε με το βούτυρο και βράζουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Δοκιμάζουμε σε ένα πιατάκι αν έδεσε όπως και για την μαρμελάδα. Ανακατεύουμε αφού δέσει το φυστικοβούτυρο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με λίγη άχνη και μια βανίλια. Είμαστε έτοιμοι για να απλώσουμε σε σειρά τα υλικά μας για τον πρωτότυπο Χαλβά Μπανόφι. Θα χρειαστούμε μια πιατέλα και ένα τσέρκι.

Πρώτα στρώνουμε το χαλβά απαλά με ένα κουτάλι να έχει παντού το ίδιο πάχος. Μετά κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις μπανάνες και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του χαλβά. Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω στις μπανάνες και κρατάμε λίγη για την επιφάνεια. Καλύπτουμε με τη σαντιγί και ρίχνουμε ξύσμα σοκολάτας και σιρόπι καραμέλας σε όλη την επιφάνεια και λίγη σκόνη κακάο.

Ένας χαλβάς απόλαυση για τη γεύση σας !

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top