ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

“Caesars” salad….Με 2 διαφορετικά dressing

salata-toy-kaisara

Απολαύστε τη γνωστή σαλάτα του Καίσαρα με δύο διαφορετικά ντρέσινγκς, ένα αλμυρό και ένα πιο γλυκό με μέλι και γιαούρτι.

Υλικά:

  • 1/2 Μαρούλι
  • 1/2 iceberg
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 8-10 φέτες μπέικον
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 5-6 τοματίνια
  • 3 αυγά σφιχτά
  • 2-3 φιλέτα ατζούγιας (προαιρετικά)
  • Νιφάδες παρμεζάνες
  • Κρουτόν
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο με ελάχιστο ελαιόλαδο και το περνάμε από το τηγάνι μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα, σε σιγανή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ύστερα το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Επίσης περνάμε και το μπέικον από το τηγάνι σκέτο χωρίς λάδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μόλις κρυώσει, μαζί με το κοτόπουλο το ρίχνουμε στην αλατισμένη πρασινάδα που έχουμε βάλει στη σαλατιέρα.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση καθώς και τα αυγά σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη σαλάτα. Με το peeler κόψτε μερικές ακανόνιστες, λεπτές φέτες παρμεζάνας και συμπληρώστε μαζί με τα κρουτόνς στη σαλάτα του καίσαρα.

Τυλίξτε τις ατζούγιες με τα δάχτυλά σας σε μικρά ρολάκια και ντεκοράρετε τα, πάνω στο ντρέσινγκ.

Για το Dressing χτυπάτε τα παρακάτω υλικά μαζί στο μούλτι:

Ντρέσινγκ 1

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Ντρέσινγκ 2

  • 1κ μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 σφηνάκια ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 σφηνάκι νερό
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΠΗΓΗ: womanoclock.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top