ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυλαία και πάμε

aulaia_myselvi.gr

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Πρώτο κουδούνι. Τσεκάρεις τα λόγια σου. Προβάρεις τις κινήσεις του σώματος σου για να αποδώσεις όσο γίνεται πιο πειστικά τον ρόλο σου. Έναν ρόλο που στην πραγματικότητα δεν γουστάρεις. Τα λόγια του ρόλου τα λες και τα ξαναλές μην τυχόν και ξεχάσεις κάτι. Λόγια του δικού σου σεναρίου. Το έχεις στο μυαλό σου και το δουλεύεις με απόλυτη ευλάβεια.

Σκηνοθετείς τις κινήσεις σου τα βήματά σου. Όχι δεν πρέπει να καταλάβει κανείς ότι παίζεις θέατρο. Πρέπει να είσαι πειστική.

Δεύτερο κουδούνι. Φτιάχνεις το μακιγιάζ σου. Δώσε έμφαση στο κονσίλερ. Μην ξεχάσεις το κονσίλερ για τους κύκλους κάτω από τα μάτια. Οι μαύροι κύκλοι θα προδώσουν ότι ακόμη ένα βράδυ έμεινες ξάγρυπνη μονολογώντας και κλαίγοντας. Βάλε και ρουζ, αρκετό πρέπει να δώσει χρώμα στο χλωμό και ανέκφραστο πρόσωπο σου.

Και βάψε κατακόκκινα τα χείλη σου για να κρύψεις τις πληγές τους, που στην προσπάθειά σου να μην ουρλιάξεις τα δάγκωνες και τα μάτωνες.

Τρίτο κουδούνι. Θαύμασε τα όμορφα χρωματιστά σου ρούχα. Πρέπει να «γράφουν» επάνω σου. Χαμογέλασε κοιτάζοντας σε στον καθρέφτη. Πρέπει να χαμογελάσεις για να αναδείξεις την ομορφιά των ρούχων. Όπως ένα κακό δώρο που όμως το περιτύλιγμα του είναι αστραφτερό.

Πάρε βαθιές ανάσες, σήκωσε τους ώμους σου, τέντωσε το κορμί σου, δεν πρέπει να καταλάβει κανείς το πόσο κουρασμένη και απογοητευμένη είσαι και βγες με θάρρος.

Η παράσταση αρχίζει. Θαυμάστε με. Για ακόμη μία φορά τα κατάφερα να σταθώ μπροστά σας και να παίξω τον ρόλο μου.

Καλή σας διασκέδαση!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top