Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Λαχταριστά αβγά μάτια φούρνου με πατάτες. Η συνταγή αξίζει τον κόπο γιατί θα σας αποζημιώσει γευστικά.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 κρεμμυδάκι
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- λίγη ζάχαρη
- 6 αυγά
- γαλέτα και τυρί τριμμένο (ανακατεμένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (20 λεπτά)
1) Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες, κομμένες σε κομμάτια και αφήνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και νερό να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε για 5-10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κουνάμε μέσα στο σουρωτήρι. Για ν’ αγριέψουν οι άκρες και να γίνουν τραγανές όταν ψήθουν. Σ’ ένα ταψί ρίχνουμε λάδι και βάζουμε στο φούρνο, περιμένουμε να ζεσταθεί και μετά ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ένα σκόρδο λιωμένο και δεντρολίβανο. Τις βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν.
2) Έχουμε βράσει ντομάτες, κρεμμυδάκι και σέλινο επί 15 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε βούτυρο, ρίχνουμε αλεύρι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την ντομάτα αφού την περάσουμε από το τρυπητό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη.
3) Βγάζουμε τις πατάτες και κάνουμε 6 τρύπες ανάμεσα τους, ρίχνουμε λίγη ντομάτα σάλτσα. Σπάμε μέσα από 1 αυγό. Σκεπάζουμε με σάλτσα και ρίχνουμε γαλέτα με τύρι. Βάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο.
Leave a Reply