ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Αρακάς λεμονάτος από τον αγαπημένο μας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Συνταγή από τον αγαπημένο μου Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 500 γρ. πατάτες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών ή κότας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. νερό
  • 600 γρ. αρακά
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • φέτες από λεμόνι
  • δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά, τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο αρακάς.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι και φύλλα δυόσμου.

To Top