ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ανάσταση στις καρδιές μας

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Περιμένοντας την Ανάσταση στις καρδιές μας! Μια Ανάσταση που θα δώσει φως στην κατάμαυρη ζωή μας, που την κάνουμε τόσο δύσκολη μέσα από μνησικακίες, εγωισμούς και φθόνο. Καμιά Ανάσταση δεν είναι εύκολη. Κανένα σκοτάδι δεν παλεύεται εύκολα. Θέλει κόπο και πείσμα η αλλαγή. Θέλει χρόνο και θέληση.

Ξεκίνα πάντα με το να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Έτσι θα αγαπήσεις και τους άλλους. Σταμάτα να μιζεριάζεις και να γκρινιάζεις με οτιδήποτε δεν είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Απόλαυσε καθετί που βρίσκεται στον δρόμο σου. Και το φως και τα σκοτάδια.

Βάλε στόχους, αγωνίσου, πάλεψε γι’ αυτά και μην μένεις αδρανής θεατής των ονείρων σου. Σταμάτα να περιφέρεις τον εαυτό σου σαν θύμα. Δεν είσαι το θύμα αλλά μην γίνεις και ο θύτης. Άλλαξε όλα όσα σε στεναχωρούν, όσα σου κόβουν το οξυγόνο, όσα σε φυλακίζουν μέσα σε καθωσπρεπισμούς, ανασφάλειες και ίντριγκες.

Ψάξε βαθιά μέσα σου τις αδικίες σου, τα λάθη σου και τα πάθη σου και διόρθωσέ τα. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η Ανάσταση γίνεται πάντα την Άνοιξη; Στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Που όλα είναι πιο φωτεινά, πιο χρωματιστά. Όλα είναι ανθισμένα, όλα αλλάζουν, όλα είναι υπέροχα. Έτσι και με την Ανάσταση στις καρδιές μας. είμαστε έτοιμοι να αναζωογονηθούμε και να πετάξουμε από πάνω μας τα γκρίζα συναισθήματα που είχαμε.

Την περιμένουμε και την ποθούμε πολύ αυτή την Ανάσταση γιατί επιτέλους θέλουμε να λιώσουν οι πάγοι στην καρδιά μας. Ας ζήσουμε με την προσμονή της Ανάστασης και επιτέλους ας ξεκλειδώσουμε εκείνα τα κλουβιά που έχουμε καλά κλειδωμένα, για να αφήσουμε ελεύθερη την καρδιά μας να αναγεννηθεί.

Καλή Ανάσταση σε όλους!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top