ΟΜΟΡΦΙΑ

Αγρόκτημα “ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ”….γεύση και άρωμα Ολύμπου

Τα βιολογικά πιστοποιημένα βότανά «Εν Ολύμπω» καλλιεργούνται στις παρυφές του βουνού των Θεών με φυσικές μεθόδους, συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται παραδοσιακά. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις τους εξασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες επεξεργασίας των προϊόντων, έτσι ώστε να μας προσφέρουν καθημερινά….γεύση και άρωμα Ολύμπου!

Τα πρώτα φυτά του τσαγιού στο αγρόκτημα “Εν Ολύμπω” μπήκαν το 2014,  στη θέση Ποταμιά, στα Καλύβια Ολύμπου. Ωστόσο, η εμπειρία τους με τα γεννήματα του Ολύμπου έχει τις ρίζες της βαθιά στο παρελθόν… οι πρώτες αναμνήσεις συνοδεύονται από την εικόνα των παππούδων να επιστρέφουν από το βουνό με τα δεμάτια στην πλάτη· από το άρωμα του άγριου τσαγιού να αναδύεται από την αποθήκη, όπου εκατοντάδες “ματσάκια” κρέμονται προκειμένου να αποξηρανθούν και φυσικά από τη γεύση του ζεστού ροφήματος που ήταν απαραίτητο στοιχείο στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, κατά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Η βιωματική σχέση με το σιδερίτη τους οδήγησε στο να ασχοληθούν συστηματικά με την καλλιέργειά του, ενώ η ευλογία του να ζούν στον θεϊκό  Όλυμπο -το ιδανικότερο ίσως μέρος για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών- τους επέτρεψε να πειραματιστούμε και με άλλα βότανα, φυτεύοντας παράλληλα τσάι και στη θέση Καραγκούνη στα 1400 μέτρα υψόμετρο.

Το 2017 το αγρόκτημα “Εν Ολύμπω” έγινε πραγματικότητα. Τα βιολογικά πιστοποιημένα βότανά καλλιεργούνται στις υπώρειες του βουνού των Θεών με φυσικές μεθόδους, συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται παραδοσιακά.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, μας εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα συσκευασίας, έτσι ώστε να μας προσφέρουν καθημερινά….γεύση και άρωμα Ολύμπου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
+30 2410203171
Δευ – Παρ: 09:00 – 17:00
4ο χλμ Καλλιθέας-Καλυβίων, 40200 Καλύβια Ολύμπου
info@olympusherbs.gr

http://www.olympusherbs.gr/

To Top