ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αγωνίσου με εντιμότητα και θάρρος

yolo_myselvi

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Βράδιασε και αισθάνεσαι βαρύ το κορμί σου. Το σέρνεις από εδώ και από εκεί. Αισθάνεσαι τόσο κενή. Θέλεις να απομονωθείς. Αυτή η γλυκιά απομόνωση που είναι η μοναδική σου παρέα τον τελευταίο καιρό. Τα μάτια σου κολλημένα στο ταβάνι. Θαρρείς ότι έχει όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις. Του μιλάς και το κοιτάς περιμένοντας να σου μιλήσει.

Και εκεί ανάμεσα στον παραλογισμό σου και στην επιθυμία σου να ανοίξεις συζήτηση κάνεις μια ανασκόπηση. Ανασκόπηση ενός αγώνα που έδωσες τον τελευταίο καιρό. Ενός αγώνα που τον παρομοιάζεις με έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όπου δυο ομάδες ξεκινούν έναν φιλικό αγώνα. Δίνουν τα χεριά πριν ξεκινήσουν, χτυπούν την πλάτη του συναθλητή τους με φιλικό τρόπο και έτσι όμορφα ξεκινά ο αγώνας.

Μα για δες, η αντίπαλη ομάδα τελικά σε κάθε μια φάση αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά φιλικά αγωνίζεται. Δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία στιγμή, καμία ευκαιρία. Κυνηγά την μπάλα, κάνει επιθετικά φάουλ, φάουλ που απαγορεύονται και ενώ όλοι το βλέπουν, όλοι, φίλαθλοι και προπονητές και προτρέπουν την ομάδα να αγωνιστεί όπως η αντίπαλη ομάδα να κάνει φάουλ να διεκδικήσει την μπάλα να βρίσει και να προσβάλει να παίξει ύπουλα, η ομάδα μας συνεχίζει να παίζει φιλικά, άλλωστε αυτή ήταν η συμφωνία.

Είναι ένας αγώνας που τα έχει όλα από τον αντίπαλο, ανατροπές, κακούς χειρισμούς, φάουλ φανερά και κρυφά, χαμόγελα ειρωνικά, βρισιές απαξιωτικά σχόλια και εκεί λίγο πριν το τέλος μπαίνει το πολυπόθητο γκολ. Ο αντίπαλος σκοράρει και κερδίζει επιτέλους το πολυπόθητο τρόπαιο. Και μένει η ομάδα να μετρά κακές στιγμές, σωματικό και ψυχικό πόνο.

Αλλά τελικά ο νικητής ποιος είναι; Αυτός που σκόραρε και πήρε το τρόπαιο ή ο χαμένος που μπορεί να έμεινε με τα χέρια άδεια αλλά κέρδισε έναν καθαρό για την ομάδα του αγώνα, χωρίς δολιότητες, χωρίς φάουλ, χωρίς ειρωνείες και κυρίως χωρίς ψέματα.

Κέρδισε λοιπόν ο χαμένος γιατί έτσι έμαθε να αγωνίζεται με αντιπάλους ψεύτικους και ανήθικους που τους ενδιαφέρει μόνο το τρόπαιο και όχι η εντιμότητα. Γι’ αυτό μην τα παρατάς. Αγωνίσου όπως έμαθες σε όλη σου την ζωή, με εντιμότητα και θάρρος. Τι και αν δεν κατέκτησες το τρόπαιο; Συνεχίζεις με ήθος να διεκδικείς και να απολαμβάνεις τις στιγμές του αγώνα σου…..

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top