ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αγάπη μοναδική…..Οριστική διαγραφή!

15941732_10211528839079319_482871558_n

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Ποιος άνθρωπος δεν προσπαθεί να βρει την αγάπη, εκείνη την αληθινή στο πρόσωπο ενός συντρόφου;! Όλοι…χωρίς καμία εξαίρεση!!! Αυτού του προσώπου, του αληθινού ανθρώπου που θα μας χαρίσει όλη εκείνη την ευτυχία και την ζεστασιά…τη φροντίδα και την προστασία. Κι όμως η αγάπη βρίσκεται γύρω μας και εμφανίζεται στα συναισθήματα και τις πράξεις.

Μέσα σ’ όλο αυτό το πλήθος των ανθρώπων βρίσκεται και μία κατηγορία, μοναδικών ανθρώπων θα έλεγα, που δίνονται και αγαπούν ολοκληρωτικά, καταφέρνοντας να δώσουν χρώμα και ουσία σε όλο αυτό. Δε μπορείς να μετρήσεις το πόση αγάπη δίνουν απλόχερα, μόνο ότι αυτή η αγάπη είναι ανιδιοτελής. Χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα, γιατί τα αισθήματα τους πηγάζουν από την ψυχή τους, είναι ατόφια και τα προσφέρουν.

Τα συναισθήματα τους έχουν “πνοή” και τα ζουν στα άκρα. Κι όταν δίνονται, δίνονται ολοκληρωτικά και όλο τους το είναι λειτουργεί χτυπώντας κόκκινο. Το πάθος τους δεν έχει τελειωμό, αγαπούν με όλο τους το είναι, αλλά….άμα πούνε ότι θα διαγράψουν όλο αυτό, θα είναι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Κι αυτό, γιατί αν φτάσουν από το ένα σημείο στο άλλο, θα έχουν εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα και θα έχουν παλέψει με όλη τους τη δύναμη.

Έχουν σθένος στην ψυχή και βοηθάνε, δίνονται και αγαπάνε υπερβολικά κι αληθινά. Εμπιστεύονται, γι’ αυτό και πληγώνονται θανάσιμα. Τα μάτια τους μιλάνε και λένε αλήθειες. Τα λόγια τους ξεκάθαρα. Ρισκάρουν με τα όρια τους και βάζουν στην άκρη τους εγωισμούς. Παλεύουν για να αντέξουν απέναντι σε κάθε δυσκολία. Προστατεύουν ότι τους ενδιαφέρει κι ας ξέρουν τις “ατέλειες”. Γιατί, απλά επιλέγουν να αγαπήσουν αυτό που είσαι.

Δεν αφήνουν τις φοβίες να τους κρατάνε πίσω, όσο επιφυλακτικοί κι αν είναι στην αρχή….στη συνέχεια αρχίζουν και “ξεδιπλώνονται” δίνοντας σου σιγά σιγά κάθε στοιχείο. Στοιχεία που σου δίνουν την δυνατότητα να φτάσεις στην “πηγή”…..κι ας γνωρίζουν ότι θα σου δώσουν και ευάλωτα κομμάτια, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους αν πέσουν σε χέρια ακατάλληλα.

Όμως….αν έρθει η στιγμή, που θα έχει ξεπεράσει όλα αυτά τα όρια, δίνοντας όλο τους το είναι για σένα και δεν το νιώσεις….τότε αποφασίζουν να φύγουν. Κι όταν το αποφασίσουν φεύγουν μία και καλή. Δεν προσπαθούν να αναγκάσουν κανέναν για τίποτα και δε μένουν σε τελειωμένες καταστάσεις.

Τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και δε προσπαθούνε να γεμίσουν τα κενά με ότι βρεθεί στον δρόμο τους. Τα συναισθήματα τους πρέπει να είναι δυνατά και αληθινά. Μπορούν να γίνουν το καλύτερο δώρο που βρέθηκε στην ζωή σου ή ο “χειρότερος” άνθρωπος όταν θα σε διαγράψει από την ζωή τους.

Να θυμάσαι….σε τέτοιους ανθρώπους, ότι θα τους δώσεις….αυτό και θα εισπράξεις! Αν τους δώσεις σεβασμό και αγάπη, θα στα επιστρέψουν πολλαπλάσια. Μάθε να μην υποτιμάς τα συναισθήματα τους, γιατί δεν ξέρεις πόσο πάλεψαν για να σου ανοίξουν την καρδιά τους.

Μάθε να μην τα θεωρείς δεδομένα, γιατί αν πούνε ότι θα σε διαγράψουν, να ξέρεις θα είναι οριστικό. Γιατί στην ζωή μάτια μου, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Θα σε αγνοήσουν με τέτοιο τρόπο, που θα αναρωτιέσαι για την ύπαρξη σου.

Θα δεχτούν το είναι σου, με όποια λάθη είχες κάνει, για να είσαι αυτό που είσαι σήμερα. Θα σου σταθούνε σε στιγμές που νομίζεις ότι ανοίγει η γη κάτω από τα πόδια σου. Θα είναι εκεί για να σου δώσουν το χέρι τους και την αγκαλιά τους.

Μη φοβηθείς….ζήσε το!!! Νιώσε το!!! Κράτα το….αν έχεις την ψυχή!!!

Love-on

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top