Κορμός χαλβαδένιος με πορτοκάλι και σοκολάτα δια χειρός Νίκης Μερκούρη

niki

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ σιμιγδάλι χονδρό
  • 200 γραμ βούτυρο
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια νερό
  • 125 γραμ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Τη ζάχαρη και το ξύσμα και βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σιμιγδάλι μέχρι να ψηθεί καλά. Μετά ρίχνουμε στο σιμιγδάλι προσεχτικά το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει.

Κατόπιν σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να απορρόφησει όλα τα υγρά και να στεγνώσει. Περίπου μισή ώρα μετά σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε με το χαλβά!!!

Φορμάρουμε σε μακρόστενη φόρμα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με κακάο και σιρόπι σοκολάτας!!!!

Μπορείτε κι έτσι να τον βγάλετε ΚΟΡΜΟ!!