Η δικιά μας “Γλυκιά Άνοιξη” ξεκινάει αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου, από το Λάμδα – λ espresso bar, στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Ναι καλά διαβάσατε, γιατί η πρώτη Κυριακή του Μαρτίου γίνεται πιο “γλυκιά” από ποτέ!
Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το μαγαζί του Σωκράτη Συμεωνίδη στο Νέο Πετρίτσι, τρία χρόνια αγάπης, υποστήριξης και μοναδικών στιγμών. Για το Σωκράτη τι ν’ αναφέρω, άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Καθώς ο ίδιος πιστεύει πως “όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”, σε συνεργασία με αρκετές κυρίες της περιοχής διοργανώνουν bazaar χειροποίητων γλυκών, αυτήν την Κυριακή 5 Μαρτίου, από τις 9:00 το πρωί και μετά, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν σε συνανθρώπους μας, που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.
“Τα γλυκά γίνονται για δεύτερη φορά με σκοπό ν΄αρχίσουμε όλοι να ενεργοποιούμαστε γενικότερα και να μπούμε στη λογική της προσφοράς”, μου λέει όταν τον ρωτάω πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα. Πίνουμε τον καφέ μας και κάνουμε πιο “γλυκιά” όχι μόνο τη δική μας ημέρα αλλά και κάποιων συνανθρώπων μας.
¨Γιατί ονόμασες Λάμδα το μαγαζί σου;¨, τον ρωτάω καθώς πίνουμε τον καφέ μας.
“Λάμδα από τους Λακεδαίμονες οι οποίοι πίστευαν ότι έχοντας το Λ στην ασπίδα τους, τους βοηθούσαν οι θεοί να κερδίζουν στις μάχες τους αντιπάλους τους”, μου απαντάει και τον κοιτάω με θαυμασμό.
Αυτή την Κυριακή λοιπόν 5 Μαρτίου, παίρνουμε όλοι την “ασπίδα” μας και στηρίζουμε την προσπάθεια του Σωκράτη και του Λάμδα για να κερδίσουμε το χαμόγελο των συνανθρώπων μας!!
Θέλετε να μάθετε τι έγινε την προηγούμενη φορά;
Leave a Reply