Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming
Άγχος, θλίψη, θυμός, φόβος, στρες….λέξεις και συναισθήματα που έχουν κατακλύσει την ζωή μας κι έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Προσπαθούμε να τα αναλύσουμε, να τα διαχειριστούμε ή ακόμα και να τα αποδεχτούμε. Υπάρχει όμως και μία άλλη λεξούλα που όταν την νιώθουμε, το αισθάνεται όλο μας το είναι και την μεταφέρουμε και στους δίπλα μας….και δεν είναι άλλη από την ΧΑΡΑ.
Χαρά λοιπόν….ένα συναίσθημα ευχαρίστησης, που κακά τα ψέματα, ίσως να μην το εκτιμούσαμε αν δεν υπήρχαν όλα τα άλλα συναισθήματα. Άλλωστε, δεν θα μπορούσαμε να ξορκίσουμε τα δυσάρεστα αν δεν υπήρχαν αυτές οι στιγμές χαράς. Στιγμές, που μπορεί να έρχονται από το «πουθενά» κι όμως μας κάνουν να νιώθουμε τόσο ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι.
Είναι ένα συναίσθημα τόσο δυνατό που μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, που μας δίνει την ενέργεια να πετύχουμε τους στόχους μας. Κι όταν την νιώθουμε την δείχνουμε….με χαμόγελα, με τα μάτια, με τη στάση του σώματος μας, με την προσπάθεια να κάνουμε και τους δίπλα μας να τη νιώσουν.
Την αποζητούμε κι όμως πολλές φορές είναι μπροστά στα μάτια μας. Όπως το πρωινό ηλιόλουστο ξύπνημα, το φιλί ενός αγαπημένου προσώπου, το φιλικό χτύπημα της πλάτης, η ευτυχία των ανθρώπων μας, μία αγκαλιά, βλέποντας μία ταινία ή ακούγοντας ένα τραγούδι. Απλές καθημερινές στιγμές, που πολλές φορές η χαρά είναι τόσο έντονη που δεν μπορούμε να την περιγράψουμε με λέξεις.
Τελικά, δεν είναι τίποτε άλλο από βιώματα μέσα στη διάρκεια της ημέρας και πάντα η χαρά μας δίνει έντονες συγκινήσεις….που δίνει «τροφή» στην καρδιά και στο μυαλό.
Μία δισύλλαβη λέξη με τόση δύναμη….
Leave a Reply