Κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους τις γιορτινές αυτές ημέρες. Πεντανόστιμοι, γρήγοροι και αφράτοι!
Υλικά
- 1,200 γρ. Αλεύρι
- 600 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. αμύγδαλο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα βανίλια
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. ρούμι μαύρο
- άχνη για το πασπάλισμα
Συνταγή – Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά περίπου. Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 έως 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Leave a Reply