Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Η γλύκα και η νοστιμιά των Χριστουγέννων σε μία συνταγή! Κορμός Χριστουγεννιάτικος με κρέμα μανταρινιού
Υλικά (πατεσπάνι κορμού)
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- λίγο βούτυρο
- μια λαδόκολλα
- Κρέμα μανταρινιού
- 250 γραμ κρέμα τυριού
- 500 γραμ κρέμα γάλακτος
- χυμό και ξύσμα από 6 μανταρίνια
- 4 ζελατίνες μαλακωμένες σε νερό
- 200 γραμ άχνη ζάχαρη
Σιρόπι σοκολάτας
- 125 γραμ κουβερτούρα
- 1 ποτηράκι gran marnie
- 200 γραμ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πολύ αφράτα.
2) Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε αφού τα κοσκινίσουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε
απαλά.
3) Στρώνουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε το μίγμα.
4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Κρέμα εκτέλεση
1) Χτυπάμε στο μίξερ κρέμα γάλακτος με άχνη να γίνει σαντιγί.
2) Ανακατεύουμε μέσα στη σαντιγί τη κρέμα τυριού.
3) Ζεσταίνουμε το χυμό μανταρινιού και διαλύουμε τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει στο νερό, προσθέτουμε το ξύσμα και όλο αυτό στα υλικά του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει καλά η κρέμα και να στέκεται στο κουτάλι.
4) Ετοιμάζουμε και το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
5) Το πατεσπάνι το διπλώνουμε με τη λαδόκολλα να πάρει σχήμα κυλινδρικό.
6) Ανοίγουμε το πατεσπάνι προσεκτικά και απλώνουμε τη κρέμα, κλείνουμε και καλύπτουμε και όλη την εξωτερική πλευρά.
8) Στολίζουμε με το σιρόπι κάνοντας γραμμές οριζόντιες.
Leave a Reply