Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας … παγωτό μερέντα, με μπανάνα και cookies.
ΥΛΙΚΑ
- 2 γάλατα εβαπορέ
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 κρέμα στιγμής βανίλια
- 600 γρ. μερέντα
- 2 μπανάνες
- 300 γραμ. cookies σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα δύο εβαπορέ και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, κατά προτίμηση στο μπολ του μίξερ (εάν το χωράει η κατάψυξη).
Το αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να παγώσει καλά. Κατόπιν το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο να μαλακώσει.
Το σπάμε με μια σπάτουλα και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε μαζί το ζαχαρούχο, προσθέτουμε και την κρέμα και την μερέντα.
Χτυπάμε άλλα 5 λεπτά και μετά ανακατεύουμε τις μπανάνες ψιλοκομμένες και τα cookies σπασμένα.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και σερβίρουμε μπάλες παγωτού με λίγο σιρόπι καραμέλας.
Leave a Reply