Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια. Όλα τα άλλα είναι πανεύκολα και λιγότερο… «ένοχα» από το τηγάνι σας! Χρειάζεστε μόνο μερικά μπαχαρικά και ελαιόλαδο!
ΥΛΙΚΑ
3 πατάτες, σε μπαστουνάκια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
ρίγανη
πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε τις πατάτες στεγνές πάνω στο ταψί, τις αλατίζετε και πασπαλίζετε με πάπρικα και ρίγανη.
Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά και έχετε έτοιμες τις πιο ζουμερές, νόστιμες, πατάτες φούρνου…. σαν τηγανιτές!
TIP: Και ένα μυστικό της μαμάς, για να γίνουν τραγανές, καθώς αυτό είναι το βασικό αντεπιχείρημα έναντι στις τηγανιτές… Τριμμένη φρυγανιά! Προσθέστε λίγη για να απορροφήσει την υγρασία, ακριβώς πριν τις βάλετε στο φούρνο να ψηθούν!
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ:mothersblog.gr
Leave a Reply