Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com
Ένα ιδανικό γλυκό, για όλες τις περιστάσεις, τόσο για τους μικρούς όσο και για μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
- 8 σοκοφρέτες
- 2 εβαπορέ γάλα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 φακελάκι κρέμα γιώτης βανίλια
- 200 γραμ μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα εβαπορέ στην κατάψυξη να παγώσουν. Μετά χτυπάμε στο μίξερ, με δυνατή ταχύτητα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τη σκόνη κρέμα και χτυπάμε καλά σε χαμηλή ταχύτητα.
Σπάμε τις σοκοφρέτες και ανακατεύουμε τη μαρμελάδα να μαλακώσει. Ρίχνουμε το παγωτό σε ένα μακρόστενο πλαστικό σκεύος και σκορπάμε τις σοκοφρέτες και τη μαρμελάδα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Παγώνουμε στην κατάψυξη και απολαμβάνουμε τις μπάλες παγωτού με σιρόπι καραμελοσοκολάτας ή σε χωνάκι καλυμμένο με λιωμένη σοκολάτα και παγωμένη!!
Καλό καλοκαίρι όλο γλύκα!!
Leave a Reply