Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα
Εύκολο γρήγορο και δροσερό.
ΥΛΙΚΑ
- 8 μεγάλα λεμόνια
- 3 κρόκους αυγών
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη, διαιρούμενο
- 2 κουταλιές της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι
- Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί. Κόβουμε το τέλος (τις 2 άκρες) του κάθε λεμονιού. Προσέχουμε ώστε η μία άκρη να είναι περισσότερο κομμένη έτσι ώστε να μπορούν να «καθίσουν» τα λεμόνια.
Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε την ψίχα των λεμονιών και κρατάμε τον χυμό τους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το ¼ φλιτζάνι ζάχαρη , ¼ φλιτζάνι τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κίτρινο.
Τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 8 λεπτά, χτυπώντας ελαφρά μέχρι να πήξει σε κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει (όταν ξεκολλάει η κρέμα από τα τοιχώματα του μπολ είναι έτοιμη).
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει η μαρέγκα. Αναμειγνύουμε ελαφρά το ¼ της μαρέγκας με το μείγμα των κρόκων και κατόπιν την υπόλοιπη μαρέγκα. Προσέχουμε να μην «κάτσει» το μείγμα.
Γεμίζουμε τα λεμόνια ακριβώς κάτω από το χείλος. Ψήνουμε για περίπου 14 έως 17 λεπτά, έως ότου οι κορυφές να είναι «χρυσές» και έχουν αυξηθεί.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τη ζάχαρη άχνη.
Leave a Reply