Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Tώρα είναι η σωστή εποχή για να βρούμε στους πάγκους χλοερά κολοκυθάκια. Φρέσκα και νόστιμα, με τους ανθούς από δίπλα. Μια κολοκυθόπιτα με ντοματίνια, που θα σας ενθουσιάσει.
ΥΛΙΚΑ
400 γραμ κολοκύθια τριμμένα
350 γραμ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
50 γραμ τραχανάς ξυνός με λαχανικά
300 γραμ γάλα
4 αυγά
400 γραμ φέτα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κεσέ ντοματίνια
αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χονδρό τρίφτη, το ίδιο κάνουμε και με τη φέτα. Ψιλοκόβουμε όλα τα αρωματικά, κρεμμυδάκι, άνηθο, μάραθο και δυόσμο.
Ανακατεύουμε τα κολοκύθια με όλα τα αρωματικά και τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο μείγμα και τέλος αλεύρι και τραχανά.
Βουτυροαλερυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε μέσα. Απλώνουμε παντού να έχει το ίδιο πάχος. Στολίζουμε με τα κομμένα ντοματίνια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου!!!
Καλή όρεξη !!!!
Leave a Reply