Pumpkin Spice Latte….καφές με κολοκύθα από τον αγαπημένο σας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Vegan, χωρίς γλουτένη, με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου και φτιαγμένο από τα χεράκια σου.

Ο λόγος για τη σπιτική βερσιόν του Pumpkin Spice Latte.

Υλικά

  • 1 φλιτζ. γάλα (γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας είναι η ιδανική επιλογή για το γευστικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε)
  • 1/4 φλιτζ. κολοκύθα περασμένη στο μούλτι (πολτός)
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. μέλι (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι μαύρος ζεστός καφές

 

Εκτέλεση

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να βράσει. Όσο ζεσταίνουμε το γάλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα μπαχαρικά, τη βανίλια, το μέλι και 2 κουτ.σούπας γάλα καρύδας. Χτυπάμε καλά με το σύρμα.

Προσθέτουμε τον καφέ και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κατόπιν μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπλέντερ και προσθέτουμε το βρασμένο γάλα. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια γαρνίροντας με λίγη κανέλα

ΠΗΓΗ: mamapeinao-gr