Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα
Η καρύδα είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα παντώς καιρού που μπορεί να απογειώσει με την γεύση της οποιοδήποτε γλυκό.
Φτιάξτε μόνοι σας το αγαπημένο σας γλυκό με ινδοκάρυδο, κουβερτούρα και τρουφάκια! Εγώ επέλεξα να φτιάξω τα στικ του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 250 γρ. ινδοκάρυδο
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 200 γρ. toppings (τρούφα σοκολάτας, χρωματιστή τρούφα κ.α.)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.
Χωρίζουμε σε κομμάτια των 30 γρ. και πλάθουμε σε μπαστουνάκια. Θα μας βγάλει περίπου 18-20 κομμάτια.
Τυλίγουμε το κάθε ένα με μεμβράνη σαν καραμέλα, βάζουμε σε ένα ταψάκι. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
Ξετυλίγουμε και βουτάμε στο ινδοκάρυδο, την κουβερτούρα και στα toppings της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.