Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα
Ότι ο Άκης Πρετετζίκης είναι ο αγαπημένος μου πιστεύω το έχετε καταλάβει όλοι! Αυτή τη φορά θέλησα να σας γλυκάνω και έφτιαξα υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού… Απλά υπέροχο!
Συστατικά
- 4 αυγά μέτρια
- 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- 260 γρ. γάλα
- 80 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, την πραλίνα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε ξανά σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φύλλα δυόσμου.