Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Είναι μια τυρόπιτα πεντανόστιμη και ταιριάζει στις μέρες που διανύουμε. Αποκριάτικη !!!!! Εμπλουτισμένη με γεύσεις και χρώμα κόκκινο !! Εύκολη !!!! Και εάν βαριέστε ή δεν έχετε χρόνο για άνοιγμα φύλλου πάρτε έτοιμο χωριάτικο φύλλο.
Δοκιμάστε την δεν παχαίνει !!! Ομορφαίνει !!!
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 3 πιπεριές φλωρίνης
- δυόσμο φρέσκο
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 200 γραμ φέτα
- 100 γραμ γκούντα
- 100 γραμ πεκορινο
Ζύμη
- 600 γραμ αλεύρι
- αλάτι πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι τσίπουρο
- χλιαρό νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις τομάτες αφού τις έχουμε ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με δυόσμο και αλάτι να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μόνο πηχτή σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε τις πιπεριές στο φούρνο να ψηθούν στη λαδόκολλα.
Μέτα τις κλείνουμε σε μια σακούλα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα σπόρια και ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Τις προσθέτουμε στη ντομάτα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με όλα τα τυριά τριμμένα σε χοντρό τρίφτη. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι, αλάτι και δυο αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε πάλι.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε απαλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπασμένη. Μετά χωρίζουμε στα δυο και ανοίγουμε δυο φύλλα όχι πολύ λεπτά ανάλογα με το ταψί που θα επιλέξουμε περίπου 30εκ. στρογγυλό. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το φύλλο να προεξέχει γύρω γύρω. Μετά στρώνουμε τη σάλτσα στη βάση και από πάνω στρώνουμε το μείγμα των τυριών.
Στρώνουμε και το πάνω φύλλο και κλείνουμε γύρω γύρω. Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε κομμάτια. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180 βαθμούς για 45 -60 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία !
Leave a Reply