ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 τρόποι για να καταπολεμήσεις τη ζήλια σου!!!

zilia_myselvi.gr

Γράφει η Μαρία Βέλλιου / addicted to cooking

Το κακό είναι ότι όλοι ξέρουμε το αίσθημα της ζήλιας, το καλό είναι ότι μπορούμε να το καταπολεμήσουμε. Αν φταίει ο σύντροφος με τα ύποπτα τηλεφωνήματα τελευταία είσαι δικαιολογημένη, αν όμως όχι τότε ίσως πρέπει να διαβάσεις τα παρακάτω!!!

  1. Η ζήλια είναι σημάδι έλλειψης αυτοεκτίμησης. Γι’αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε γιατί αξίζουμε αγάπη. Αν δεν το ξέρεις τότε ρώτα τους γύρω σου, το φίλο σου ή τις κολλητές σου, αυτοί έχουν τους λόγους τους που σ’αγαπούν.
  1. Για τόνωση της αυτοεκτίμησης πρέπει να βάλεις και να κατακτήσεις στόχους. Να αλλάξεις κάποια πράγματα τελοσπάντων. Να βγάλεις δίπλωμα αυτοκινήτου, να χάσεις τα περιττά κιλά σου, να τελειώσεις εκείνο το μεταπτυχιακό. Είναι μια βάση για να ξεκινήσεις να προσέχεις τον εαυτό σου.
  1. Μην αφήνεσαι. Ντύσου, βάψου, φτιάξε τα μαλλιά σου. Εκτός του ότι θα το εκτιμήσει ο φίλος σου, θα φτιάξει σίγουρα τη διάθεσή σου καθώς και την αυτοπεποίθησή σου.
  1. Πρέπει να ανεξαρτητοποιηθείς από το σύντροφό σου, μέχρι που να χαίρεσαι αν αργεί να γυρίσει σπίτι και καμιά φορά. Λοιπόν κάνε καινούριες φιλίες ή ανανέωσε τις παλιές και βρες ενδιαφέροντα.
  1. Πρέπει να μάθεις να περνάς καλά με το σύντροφό σου, να τον παινεύεις, να συζητάς και να έχετε μια καλή ερωτική ζωή. Έτσι δεν θα φοβάσαι ότι ο σύντροφός σου θα ψάχνει για άλλη.
  1. Αν έχεις κακιές εμπειρίες της παιδικής ηλικίας, πρέπει να τις ξεπεράσεις. Αν πχ. ο πατέρας σου ήταν άπιστος δεν σημαίνει ότι όλοι οι άντρες είναι το ίδιο.
  1. Μην μένεις παθητική όταν βλέπεις σημάδια. Πρέπει να αντιδράσεις και να μιλήσεις ανοιχτά αν βλέπεις ότι ο φίλος σου φλερτάρει με άλλες μπροστά σου και νιώθεις ότι η σχέση σου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top